FIAT 500 család 120th - Jubileumi modellek

A Fiat a nagy múltra visszatekintő Genfi Autószalont választotta színhelyként az új 500 modellcsalád „120th" kiadásának premierjéhez, amely a kínálat eddigi legelegánsabb és legjobb infotainment szolgáltatásokat nyújtó járműveit adja.

fiat500range120th02Az 500, 500X és 500L modelleknél elérhető változat a Fiat 120. születésnapját ünnepli - egy olyan mérföldkövet, amelyet nagyon kevés autógyártó mondhat magáénak. Ugyanakkor a márka nemcsak a múltat ünnepli; fejlett infotainment rendszereivel a jövőbe tekint, vadonatúj kapcsolódási lehetőségekkel kibővítve a 2018-ban bemutatkozott 500 Mirror család funkcióit.

Mindegyik különleges fekete-fehér bicolor Tuxedo fényezést kap, melynek elnevezése az ünnepi szmokingra utal. Ennek színeihez kiválóan illeszkednek a rézszínű részletek, az egyedi kulcsborítás és az elegáns fekete műszerfal-betét. Az összeállítás a különleges Fiat logóval lesz teljes, amely a márkanév mellett az ünnepélyes "120th" logót viseli a hátterében a streaming szimbólummal. Utóbbi nem véletlenül tűnik fel, ugyanis az új 500 "120th" család alapfelszereltsége a Uconnect 7" HD LIVE érintőképernyős rádió, Apple CarPlayTM és Android AutoTM csatlakozással. De nézzük őket külön-külön.
fiat500x120th02Az 500X például most első ízben érhető el bicolor fényezéssel. A tekintélyes öltönyhöz hasonlóan az olasz crossover is többféle árnyalatban választható, így az elegáns Pearls Tuxedo – gyöngyházfehér és fekete -, valamint a Silver Tuxedo – ezüstszürke és fekete – kombináció is a vásárlók rendelkezésére áll. A fekete tükörház, a matt fekete betétek, a króm ablakkeretek és a 16" (opcionálisan 17") sötét könnyűfém kerekek jól hangsúlyozzák az autó különleges színvilágát, a full LED fényszórók pedig éjszaka is magas szintű biztonságot adnak. Belül is érződik az ünnepi hangulat: az ülések rézszínű betétje tökéletes kontrasztot képez a műszerfal és az ajtók fekete díszítésével. Ugyanakkor a gazdag alapfelszerelésnek hála, kifejezetten kényelmes is: többek között széria az eső- és sötétedésérzékelő, a full LED fényszóró és a tolatóradar. A vezetés élményéről többféle motor gondoskodik: például a vadonatúj 120 lóerős 1.0 FireFly turbómotor mellett 5- vagy 6-fokozatú kézi váltóval elérhető a 110 lóerős 1.6 E-torq erőforrás.
fiat500 120th01Az ikonikus 500-as szintén színre lép az új "120th" verzióban, melynek kivételes eleganciájához a motorháztetőn végigfutó krómcsík, a fekete tető és a rézszínű 16 colos kerekek is hozzájárulnak. A kisautó utastere a külsejéhez hasonlóan kifinomult, a műszerfal fekete betétje és az üléskárpit exkluzív hajszálcsíkozása (fekete, rézszínű függőleges vonalakkal) mély benyomást tesz az utasokra. Az ülések vynil felső részébe az 500 logóját hímezték. Mind a háromajtós, mind a cabrio gazdag alapfelszereltséggel áll rajthoz (például ködlámpákkal, 50:50 százalékos arányban dönthető hátsó ülésekkel és egyedi szőnyegekkel). Az 500 "120th" a 69 lóerős 1,2 literes négyhengeressel és a 85 lóerős 0.9 Twin Air motorral rendelhető.
fiat500l120th01Az új Fiat 500 családot az 500L "120th" teszi teljessé. Tuxedo fényezését a lökhárítók és az oldalajtók fekete betétje, a kétszínű 17" könnyűfém kerekek és a hűtőrács fényes fekete és króm részletei egészítik ki, emellett széria a ködlámpa, az eső- és sötétedésérzékelő és a tolatóradar. Az ügyfelek a hatfokozatú kézi váltóval ellátott 95 lóerős, 1,4 literes Fire benzinmotor mellett a 95 lóerős 1.3 Multijet II dízelmotort robotizált automata váltóval.
fiat500x120th05Mindhárom modern és innovatív Uconnect 7" HD LIVE érintőképernyővel van felszerelve, amely Apple CarPlay és Android AutoTM kompatibilis. A UconnectTM LIVE szolgáltatások széles palettája mellett a UconnectTM rendszer újdonsága az Apple CarPlay mobiltelefon-ingetráció, amely lehetővé teszi az iPhone ügyes és biztonságos használatát menet közben, emellett a készülék Android Auto TM kompatibilis is. Genfben a látogatók közelről is megismerkedhetnek a Fiat koncepciójával a kommunikációról, amely egyszerű, praktikus, biztonságos és intuitív tájékozódást tesz lehetővé.