Ginetta - Győzelemre született

A Ginetta a Genfi Autószalonon leplezi le új front-középmotoros szuper-sportkocsiját, mely mind a teljesítményével, mint a 400.000 angol fontos árcédulájával a Ferrarik és a Lamborghinik ellen indul csatába.

ginetta05Ennek megfelelően a Ginetta – saját tervezésű - szíve egy 6 literes V8-as erőforrás, több mint 600 lóerős csúcsteljesítménnyel és 700 Nm-es nyomatékmaximummal. A rendkívül kompakt és könnyű egységhez egy hatfokozatú szekvenciális váltó kapcsolódik, mely villámgyors kapcsolásokat és versenyautós hangzást biztosít. A brutális teljesítmény mellé mindössze 1150 kilogrammos saját tömeg társul, vagyis a szuper-sportkocsi 545 lóerő/tonna teljesítmény-tömeg aránnyal rendelkezik.
ginetta03Ehhez természetesen az ugyancsak pehelysúlyú szénszálas karosszéria és monocoque váz is hozzájárul, miközben a középmotoros elrendezés ideális súlyelosztást és optimális aerodinamikát tesz lehetővé. A dizájn egyébként rendkívül agresszív, a tervezőket nem titkoltan az LMP1 versenygép ihlette, így nem csoda, hogy a hátsó szárny vagy a diffúzor hatékonysága is megegyezik azzal. A szintén versenysportból származó futómű állítható, az elöl 19, hátul 20 colos könnyűfém felnik mögött kabron-kerámia fékrendszer bújik meg.
ginetta11A nemes anyagokkal burkolt utasterében hiánytalan felszereltség és példás minőség várja a szerencsés utasokat. A Ginetta összesen 20 példányban limitálta a 2020-as gyártási kapacitását, további rossz hír az érdeklődőknek, hogy már mindegyik előre elkelt. Pedig a nagyközönség csak most, Genfben találkozhat vele először.