Bentley Budapest Érkezik a brit luxusmárka

by Szélpál Imre

bentleybudapest2A Porsche Inter Auto Hungaria Kft. a jövő évben, vagyis a vállalat fennállásának 25. évfordulóján igazán exkluzív ünneplésre készül: a világ egyik legnemesebb autómárkájával, a Bentley-vel egészíti ki márkaportfolióját, ugyanis a Porsche márka mellett 2018-tól a brit Bentley Motors hazai képviseletévé is válik. A csúcskategóriás luxusautókat gyártó márka Magyarországon természetesen hozzá méltó prémium miliőbe kerül: Budapest XI. kerületében, a Szerémi úti Porsche Centrum Budapest telephelyén épül a 160 négyzetméteres exkluzív bemutatóterem, amely a Bentley Motorshoz igazodva arculati elemeiben is tükrözni fogja a márka egyedülálló presztízsét. A mintegy 650 ezer eurós beruházás keretében épülő Bentley Budapest a tervek szerint 2018 utolsó negyedévében fogja megnyitni kapuit az érdeklődők előtt, és a luxushangulatú bemutatóterem kezdetben két Bentley modell számára fog helyet biztosítani.
bentleybudapest3A magyarországi értékesítési darabszámokkal kapcsolatos prognosztizálás szerint még a nyitás évében gazdára találhat öt új Bentley, 2019-re pedig 10 autó eladása a cél. Nagy Szabolcs, a Porsche Inter Auto Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az elmúlt években alaposan feltérképezték Magyarországon a luxusautók szegmensét, és az anyavállalattal együtt úgy gondolják, hogy egyértelműen van potenciál a magyar piacban a csúcskategóriás lu-xusmodelleket illetően, a Bentley márka iránti érdeklődés pedig már régóta megfigyelhető az ügy-felek részéről. A magyarországi forgalmazás időzítése az előzetes jelek szerint kiváló, a Bentley ugyanis nagyon erős modellpalettával büszkélkedhet, amit a vállalat értékesítési eredményei is tükröznek: 2016-ban a Bentley Motors 11.023 autót szállított ki (ez 9 százalékos növekedést jelent a 2015-ös év 10.100-as darabszámához képest), ami egyedülálló eredmény a luxusszegmensben, és egyben rekordérték a márka történelmében.
bentleybudapest4A 11.023 darab 2016-ban értékesített Bentley-ből Európában 2.676 autó talált gazdára, ami fantasztikus 56 százalékos növekedésnek felel meg a 2015-ös évhez képest, az Egyesült Királyságban pedig további 1.692 autót értékesített a Bentley Motors (+16%). A modellpaletta gerincét négy típus adja: a Flying Spur négyajtós luxuslimuzin, amely négyféle verzióban érhető el; az akár 710 lóerős (csúcsnyomaték: 1017 Nm) W12-es erőforrással is rendel-hető kétajtós Continental sorozat, ami mind a GT kupé, mind pedig a Convertible vászontetős kabrió változatában öt-öt tagot számlál; a márka klasszikus értékeit leginkább megtestesítő, három kivitelben – és akár nyújtott tengelytávval (teljes hossz: 5.825 mm) – elérhető Mulsanne zászlóshajó, valamint a szintén három verzióban, a 300 km/h feletti végsebességet biztosító W12-es benzinmotoron kívül akár egy 435 lóerős V8-as dízelmotorral is kérhető, vadonatúj fejlesztésű Bentayga, amely már megjelenésekor a luxus-SUV kategória elitjének csúcsára lépett. Bár a Bentley Budapest bemutatóterem megnyitására jövő őszig várni kell, a Porsche Centrum Budapest csapata az érdeklődőknek már mostantól örömmel segít a Bentley modellekkel kapcso-latos tanácsadásban és értékesítésben.
bentleybudapest5