Taxifóliát okosan - Nem a legolcsóbb a legjobb!

by Szélpál Imre

taxigirls2A taxisrendeletnek köszönhetően minden taxinak sárgának kell lennie, amit legegyszerűbben autófóliával lehet megoldani – főleg, ha később esetleg szeretnék eladni az autónkat. Elsőre azonban sokan belefutnak abba a hibába, hogy az olcsóbb, rossz minőségű verziót választják, aztán foghatják a fejüket, ha a javíttatás komoly bevételkieséssel és pluszköltségekkel jár. Az örök kérdést feltéve, miszerint az olcsóbbat válasszuk rövid távra, vagy a drágábbat hosszú évekre, a mérleg a taxifóliák esetében egyértelműen az utóbbi felé billen. Sok taxis szembesülhetett azzal az elmúlt időszakban, hogy az olcsóbb fólia megadta magát, és ha garanciálisan javították is, a sofőr akár többnapi bevételtől is elesett. Ha nem megfelelő alapanyagot választunk, vagy nem megfelelően helyezik fel a fóliát, az ronthat az autó megjelenésén, így rossz benyomást kelt.
taxigirls4Nem beszélve arról, hogy a gyenge minőségű fólia eltávolításakor, illetve a karosszérián vágott fólia esetében sérülhet a fényezés. Ami tehát elsőre olcsónak tűnik, a végén könnyen többe fájhat, mint ha már az elején a minőségibb fólia mellett döntöttünk volna. Aki mostanában tervezi újrafóliáztatni a taxiját, annak pillanatnyi tűzoltás helyett érdemes inkább a 3M prémium minőségű és optimális ár-érték arányú autófóliáját választania. A matt és fényes verzióban is elérhető öntött fólia egyik legszembetűnőbb előnye, hogy felülete megszólalásig hasonlít a fényezettre, emellett polírozható, és ellenáll az olajszármazékoknak. Az sem utolsó szempont, hogy 5 év garanciát vállalnak az alapanyagra, amely az olcsóbbakkal szemben könnyen és egyszerűen leszedhető, ha például az eredeti színével adnánk el az autónkat.
taxigirls5Érthető, ha a már megvásárolt fóliát hozzáértő szakemberrel szeretnénk feltetetni: a nem megfelelő kapacitás ellenére elvégzett rohammunka ugyanis a minőség drasztikus romlásával jár. A 3M erre is kínál megoldást: nem árt tudni, hogy Magyarországon csak a 3M ad európai szintű, valódi vizsgával záródó autó- és járműdekoratőr-minősítést. Érdemes tehát a vállalat egész Európára kiterjedő, 3M-tanúsítvánnyal rendelkező telepítői hálózatát felkeresni. Aztán újra ketyeghet a taxióra!