Volkswagen jubileum - 150 millió autó Wolfsburgból

by Szepi

VW150millionEgy igazán kerek és meghatározó gyártási jubileum: több, mint 80 évvel ezelőtt alapították a Volkswagent. Azóta 150 millió jármű, köztük olyan ikonok, mint a Golf vagy a Beetle készültek világszerte 14 országban több, mint 50 gyártási helyszínen. A márka jelenlegi modellkínálata világviszonylatban több, mint 60 modellt ölel fel. A Volkswagen az emberek mobilitását segíti, szerte a világban. A jubileumi autó, egy kék Golf GTE volt, amely hálózatról tölthető (plug-in) hibridként a jövő szimbóluma és egy figyelemreméltó csapatmunka eredménye a Volkswagennél. Egyedül 2017-ben a Volkswagen több, mint 10 új modellt mutat be világszerte. 2020-ra összesen 19 új SUV modell szerepel majd a kínálatban. A Moduláris Villanymotoros Platformot használó (Modulare Elektrifizierungsbaukasten, MEB) I.D. családdal indul a Volkswagen márka elektromos offenzívája 2020-tól. 2025-re egymillió elektromos Volkswagen járja majd az utakat. A digitalizációs technológiák, az egyre növekvő összekapcsolhatóság és az érzékelőtechnológiák alkalmazása teljesen új perspektívát nyit a fejlődésben.
vwgolfgte03a„A jelenlegi fázisban alapvetően fontos, hogy a Volkswagen tovább folytassa sikeres fejlesztéseit. Jó csapat vagyunk, aki kitűnő munkát végez és nagyszerű tervei vannak a jövőre nézve. Folyamatosan dolgoznunk kell a teljesítményünkön, hogy a jövőben is sikeresek maradhassunk. A múltban elért sikerek nem garantálják a jövőbeni elismerést.” – tette hozzá Diess. A Volkswagen Csoport üzemi tanácsának elnöke, Bernd Osterloh így nyilatkozott: „150 millió jármű – valóban elképesztő szám. 150 millió Volkswagen, amely több százezer kilométert tett meg utasaival, elkísérte őket munkába menet, a szabadidejükben, nyaralni vagy éppen üzleti útra. Ez a jubileum a bizonyíték arra, milyen remek munkát végeznek a kollégáink immár generációk óta. Itt a Volkswagennél csúcsminőségű autókat készítünk és ez a jövőben is így lesz. Dolgozóink okkal lehetnek büszkék erre a teljesítményre.” A Volkswagen márka sorozatgyártása 1945. december 27-én indult a Type 1 modellel. A háború utáni időszakban a Volkswagen Beetle modell volt az, amely kezdetben meghatározta az autóipart.
vwbeetlecabrioletdesign14tsidsg01Összesen 21,5 millió készült ebből a sokak által szeretett kisautóból mielőtt 2003-ban Mexikóban végleg befejeződött a gyártása. A Volkswagen azonban még a Beetle rekordját is túlszárnyalta. 2002-ben Wolfsburgban elkészült a 25 milliomodik Volkswagen Golf, amely 2013-ra elérte már a 30 millió darabot is. Jelenleg a Volkswagen a legnagyobb darabszámban értékesített modelljének hetedik generációjánál jár és a sikermodellből világszerte több, mint 34 milliót készített. Évtizedek óta a Golf modell szolgál a kompakt szegmens mércéjéül. A Volkswagen márka termékpalettája jelenleg több, mint 60 modellt ölel fel világszerte. A Golf és a Beetle modell mellett eddig több, mint 20 millió Passat, közel 19,5 millió Jetta és majdnem 17 millió Polo készült. A wolfsburgi központi üzem dolgozóinak munkája kulcsfontosságú volt ehhez a mostani jubileumhoz, hiszen a gyártás 72 évvel ezelőtti elindítása óta több, mint 44 millió jármű készült az ő kezük alatt.
Volkswagen híreinket a Csermely és Társa Kft támogatja:

csermelyostermelo1