Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Már 28 millióért hazaviheted!

by Szélpál Imre

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio 02A Stelvio Quadrifoglio, az első Quadrifoglio szabadidőjármű a mai naptól megrendelhető a hazai Alfa Romeo márkakereskedésekben.

A 27.990.000 forintos bruttó listaáron kínált, vadonatúj Alfa Romeo modell számos kategóriaelső jellemzővel és funkcióval bír, és új mércét állít a prémium kompakt szabadidőjárművek szegmensében. A lenyűgöző formatervű, teljesítményű és technológiájú Stelvio Quadrifoglio a „világ leggyorsabb szabadidőjárműve” cím büszke tulajdonosa, miután 7 perc 51,7 másodperces köridejével új kategóriarekordot állított fel a legendás Nürburgring versenypályán. A Stelvio Quadrifoglio azt az exkluzív 2.9 V6 Bi-Turbo benzinmotort kapta meg, amelyet a Ferrari technológiai és fejlesztési szakértelmének felhasználásával építettek meg.
Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio 08Az alumínium szerkezetű erőforrás legnagyobb teljesítménye 510 lóerő 6500/perc fordulatszámon, maximális forgatónyomatéka 600 Nm 2500 és 5000/perc között. A motorhoz egy különleges hangolású, nyolcfokozatú automata sebességváltó csatlakozik, amely Race (verseny) üzemmódban mindössze 150 ezredmásodperc alatt vált fokozatot. A Stelvio Quadrifoglio álló helyzetből mindössze 3,8 másodperc alatt éri el a 100 km/órát, legnagyobb sebessége 283 km/óra.
Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio 06