Lexus garancia 10 év vagy 200.000 kilométer

by Szélpál Imre

Lexus Premium Hibrid Garancia 1A világ vezető prémium hibrid autógyártójaként környezetbarát modelljeinek legendás megbízhatóságáról ismert Lexus az idei évtől a piacon egyedülálló, 10 éves vagy 200.000 kilométeres garanciát modelljeinek hibrid részegységeire. A japán luxusautó gyártó magabiztos lépését még különlegesebbé teszi, hogy a megnövelt garanciával a második vagy harmadik (vagy további) tulajdonos is rendelkezhet, ami kétségkívül még tovább növeli majd a Lexusok újraértékesíthetőségét, avagy a flottapiacon használt szakkifejezéssel élve maradványértékét. A Lexus Prémium Hibrid Garancia a prémium autó piacon egészen új helyzetet teremtve várhatóan további lendületet ad majd a márka elmúlt években már így is szárnyaló értékesítéseinek. Köztudott, hogy a valamennyi prémium versenytársánál alacsonyabb meghibásodási statisztikákat és üzemben tartási költségeket kínáló modelljeiről ismert Lexus az elmúlt 20 évben több környezetbarát hibrid autót értékesített (világszerte több, mint 1 millió darabot), mint összes prémium versenytársa együttvéve. Mindeközben a Lexus az egyetlen olyan autómárka a világon, amelynek valamennyi modellje, a kompakt CT-től az NX crossoveren és az LS luxuslimuzinon át az LC szupersportkupéig elérhető hibrid hajtással. A Magyarországon ma kínált 7 hibrid hajtással is (vagy kizárólag azzal) elérhető Lexus modellel a márka a piac legszélesebb hibrid portfólióját jegyzi. Nem véletlen hát, hogy a hazánkban is 97%-ban hibrid meghajtású autókat értékesítő Lexus a hibrid modellekre nyújtja a piac legütősebb garancia feltételeit.
Lexus LC strukturalis kek 3 A Lexus Prémium Hibrid Garancia a 2018. január 1. után a magyarországi hivatalos Lexus márkakereskedések által eladott új hibrid Lexusokra érvényes, a forgalomba helyezéstől számított 200.000 km-ig vagy a járművek 10 éves koráig érvényes (amelyik előbb bekövetkezik). A kiterjesztett garancia az alábbi gyári hibrid részegységek meghibásodására vontatkozik:
• A nagyfeszültségű hibrid akkumulátor
• A nagyfeszültségű hibrid akkumulátor vezérlő egysége
• A hibrid rendszer központi elektronikus vezérlő egysége
• A hibrid hajtómű (tartalmazza az elektromos motort és a generátort)
• A hibrid jármű invertere és konvertere

lexusrc2016gAmennyiben bármely, a garancia hatálya alá eső fenti alkatrész az említett garanciális időtartamon belül váratlanul meghibásodik, és ennek következtében a gépkocsi javításra szorul, a javítást a Lexus térítésmentesen cseréli az alkatrészt és elvégzi a szükséges javítást. Fontos, hogy a garancia érvényességéhez a Lexus szervizkönyvben előírt időszakos karbantartási munkákat maradéktalanul el kell végeztetni, amelyekre a hivatalos Lexus márkaszervizek rendelkezésre állnak, a garanciális jogok ugyanis megszűnnek, amennyiben az időszakos karbantartási műveleteket nem végezték el az előírt kilométerfutás után vagy legalább évente egyszer. Érthető módon a garancia megőrzéséhez az autón elvégzett mindenfajta javítási vagy karbantartási munka csak a márkaszervizben vásárolt üzemi folyadékok és eredeti Lexus alkatrészek vagy azokkal megegyező minőségű anyagok és alkatrészek felhasználásával végezhető el a gépkocsin. Amennyiben ezek a feltételek fennállnak, a Lexus Premium Hibrid Garancia a gépkocsi tulajdonosának megváltozásával is érvényben marad, így a gépjármű második (vagy további) tulajdonosa is tökéletesen nyugodt lehet autója megbízhatósága kapcsán.