Rolls-Royce Cullinan - Megerőltetés nélkül, bárhová

by Mészáros Gergely

A Rolls-Royce három évvel ezelőtt a The Financial Times” oldalain bejelentette a világnak, hogy egy teljesen új, magas építésű autót hoz létre, mely újradefiniálja a luxusutazás fogalmát. Azóta csak vártuk, vártuk kíváncsian... most végre úgy tűnik, hogy lassan itt az idő, hogy bemutatkozzon a brit SUV.

rollsroycecullinan01A Rolls-Royce a mai nap nyilvánosságra hozta az újdonsága nevét, ráadásul a Cullinan várhatóan még ebben az évben bemutatkozik a nagyközönségnek. Ahogy Torsten Müller-Ötvös, a Rolls-Royce vezérigazgatója elmondta, a Cullinan név tökéletes a Rolls-Royce számára. Így (is) hívják ugyanis a világ – valaha megtalált - legnagyobb hibátlan gyémántját, melynek részei jelenleg II. Erzsébet ékszergyűjteményének különböző darabjait ékesíti.
rollsroycecullinan03Torsten Müller-Ötvös szerint a név jól jelképezi azt az utat és törekvést, melyet a Rolls-Royce szabadidő-autója megtett a tökéletesség, a hibátlanság felé. Tesztelték Afrikában és a Közel-Keleten, aztán eljutottak vele az Északi-sarkvidékhez is, az örök fagy világába. Közben a Rolls-Royce tervezői és kézművesei folyamatosan alakítgatták, csiszolgatták, hogy megszüntessék a hibáit... és megerőltetés nélkül eljusson bárhová.
rollsroycecullinan02