Volvo Trucks Robotok veszik el a sofőrök munkáját

by Szélpál Imre

 Q6A1177A Volvo Trucks bemutatja új típusú szállítási megoldását, amely olyan önvezető elektromos haszongépjárműveken alapul, amelyek hatékonyabb, biztonságosabb és tisztább fuvarozást tesznek lehetővé. Hosszú távú célunk, hogy a meglévőkhöz képest kiegészítő megoldást nyújtsunk azon cégeknek, amelyeknek folyamatos szállítási szolgáltatásokra van szükségük a rögzített helyű központok között. A világ egyre nagyobb népessége és a növekvő urbanizáció szükségessé teszi, hogy megoldjuk az olyan környezetvédelmi problémákat, mint a környezetszennyezés, a torlódások és a zajártalom. Az emelkedő fogyasztás, az e-kereskedem exponenciális növekedése és a járművezetők általános hiánya miatt egyre nagyobb az igény a hatékony szállítási megoldások iránt.

A Volvo Trucks jövőbeni szállítási megoldását az olyan rendszeres és ismétlődő műveletekhez szánjuk, amelyek nagy mennyiségű áru viszonylag rövid távolságon és nagyfokú pontossággal történő szállítását igénylik. Erre jó példa a logisztikai központok közötti szállítás, de természetesen más esetek is megfelelhetnek ezeknek a feltételeknek. A szállítást önvezető, egymáshoz és egy felhőszolgáltatáshoz, valamint egy szállításvezérlési központhoz kapcsolódó elektromos járművek bonyolítják. Ezek a járművek olyan kifinomult rendszerekkel vannak ellátva, amelyek biztosítják az önvezetés képességét. Úgy vannak megtervezve, hogy centiméteres pontossággal meg tudják határozni aktuális helyzetüket, részletesen tudják figyelni és elemezni a közlekedés többi szereplőjének viselkedését és az eseményeket, és nagyfokú pontossággal tudnak ezekre reagálni.
 Q6A0301 A szállításvezérlési központ folyamatosan felügyeli a szállítási folyamat állapotát, és pontosan követi mindegyik jármű pozícióját, az akkumulátorok töltöttségét, a szállítmányt, a szervizelési igényeket és számos más paramétert. Ugyanúgy, mint a gyártásipari műveletekben, a gyorsaságot és a folyamatokat az adott műveletekre szabjuk, hogy elkerüljük a felesleges várakozást, és növeljük a fuvarozás pontosságát. Tartalékainkkal minimalizálni tudjuk a hulladékokat és növelni a rendelkezésre állást. Az ugyanazon az útvonalon haladó járművekkel biztosítani tudjuk az optimális áruáramlást.
 Q6A0701

Pin It