BMW 8-as Cabrio 2019 - Elkészült az első

by Mészáros Gergely

Legurult a gyártósorról az első BMW 8-as Cabrio: négy hónappal az új Coupé tömegtermelésének beindítása után a 8-as sorozat második képviselője is megérkezett Dingolfingba, s a hét elején megkezdődött a sorozatgyártása.

bmw8cabriogyar01A müncheni központú vállalatcsoport több mint százmillió euró befektetésével készítette fel a dingolfingi gyárat az új modellcsalád érkezésére, a nyitott tetős sportautó az 5-ös és a 7-es sorozat modellváltozataival egy gyártósoron lát napvilágot.
bmw8cabriogyar02Az új BMW 8-as Cabrio vezetőjét és utasait klasszikus vászontető védi a fedélzeten a környezeti hatásoktól. A többrétegű tető elsősorban minimalizált saját tömegével és kiváló hangszigetelésével emelkedik a korábbi megoldások fölé, alapra fekete színű, de extraként ezüstös antracit árnyalatban is megrendelhető. Emellett teljes mértékben elektromosan nyitható és zárható, mindössze 15 másodperc alatt.
bmw8cabriogyar032019 márciusában az új BMW 8-as Cabrio kétféle motorváltozattal érkezik meg az utakra. Az M850i xDrive Cabrio motorházteteje alatt dolgozó V8-as szív letaglózó erőtöbblete felejthetetlen vezetési élményt garantál: a 4.4 liter hengerűrtartalmú erőforrás maximális teljesítménye 530 lóerő, csúcs forgatónyomatéka pedig 750 Nm. A 840d xDrive Cabrio meghajtásáról gondoskodó 3.0 liter hengerűrtartalmú, soros hathengeres dízelmotor nem csupán vonóerejét, de hatékonyságát tekintve is párját ritkítja a kategóriában: az 5,9 – 6,3 liter átlagos üzemanyag-fogyasztása mellé 320 lóerő maximális teljesítmény és 680 Nm csúcs forgatónyomaték társul. Mindkettő maradéktalanul teljesíti az Euro 6d-TEMP emissziós szabvány előírásait.

Pin It