Volkswagen Tarok Concept Mi lesz a sorsa?

by Mészáros Gergely

Nem az a nagy kérdés a Sao Paulóban leleplezett Volkswagen Tarok koncepció kapcsán, hogy gyártani fogják-e, mert az tuti, a német konszern vezetősége megerősítette. A talány az, hogy kapunk-e belőle...

volkswagentarokconcept03Bár a Sao Pauló-i Nemzetközi Autókiállításon bemutatott pick-up nevében még szerepel a koncepció jelző, a Volkswagen vezérei elárulták, hogy minimális módosításokkal ugyan, de hamarosan megkezdődik a Tarok sorozatgyártása. Elsősorban a dél-amerikai piacot veszi célba az Amaroknál kisebb, s kevésbé munkaorientált teherautó, ugyanakkor elképzelhető, hogy más, globális piacokon is bevezeti a Volkswagen.
volkswagentarokconcept02A Tarok megjelenése egyébként tökéletesen illik a márka jelenlegi portfóliójába, talán az ezüstös C-oszlop és a hatalmas panoráma napfénytető esik majd áldozatául a szériagyártásnak. Jellegzetes részlete az autónak, hogy elöl és hátul is a karosszéria teljes szélességében végigfutnak a lámpatestek, valamint, hogy a raktér akár ággyá is alakítható. Az ötszemélyes kabin hátsó része ugyanis eltüntethető, s így a körülbelül egy tonnával terhelhető pick-up raktere fekhellyé bővíthető.
volkswagentarokconcept01A modern digitális műszerfal is a Volkswagentől megszokott képet mutatja, s a Tarok gépháza sem rejt meglepetéseket. Az MQB platformot használó modell hajtásáról egy 1.4 literes TSI erőforrás gondoskodik, mely akár – a piac sajátosságainak megfelelően - tiszta etanollal is üzemel. A 150 lóerős egység mellé 4Motion összkerék-hajtás és hatfokozatú automata váltó jár. A hírek szerint a végleges változatba egy dízelmotor is belekerülhet, ami azt mutatja, hogy a Volkswagen tényleg szeretné más országokban is bevezetni az újdonságot.