BMW X5 - Magyarországon is debütált

by Szélpál Imre

BMWX5Hungary1November végén hazánkban is bemutatkozott az első BMW X modell negyedik nemzedéke. Az immár Magyarországon is elérhető új BMW X5 a világszerte több mint 2,1 millió példányban értékesített elődmodellek sikerét folytatja. A Magyarországon múlt pénteken debütáló, innovációk egész sorát felsorakoztató BMW X5 negyedik generációja, a közel két évtizede létező SAV (Sports Activity Vehicle) kategória legújabb formáját testesíti meg. A BMW X5 friss kiadása tovább folytatja a márka X modelljeinek sikertörténetét, mely közel 20 éves múltra tekint vissza. „A vadonatúj BMW X5-ös egy sikersorozatot folytat, a modellből az 1999-es debütálása óta több mint 2,1 millió darabot adott el a BMW világszerte. Az újdonság a létező legfrissebb BMW technológia megtestesítője, mind dizájn, mind konnektivítás, mind a luxus szempontjából kiemelkedik a kategóriában, mely tulajdonságokat a klasszikus BMW vezetési élménnyel társítja, immár off-road körülmények között is. Magyarország igazi SAV/SUV piacnak minősül, idén az első 10 hónapban már több mint 54%-kal növeltük a BMW X modellek értékesítését a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva. A január-október időszakban 1 157 db BMW X modellt adtunk át ügyfeleknek Magyarországon és biztosak vagyunk benne, hogy a teljesen megújult BMW X5 további sikereket hoz majd” – mondta el Massimiliano Di Silvestre, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója a bemutató alkalmával.
BMWX5Hungary3Az elődmodellhez képest 42 milliméterrel megnyújtott tengelytávolság, a 36 milliméterrel megnövelt karosszéria-hosszúság, a 66 milliméterrel szélesebb kiállás és a 19 milliméteres magasságbeli növekedés magabiztos megjelenést, az utastérben pedig irigylésre méltó helykínálatot garantál. Az új BMW X5 modell 4 922 milliméter hosszú, 2 004 milliméter széles és 1 745 milliméter magas, 2 975 milliméteres tengelytávolsággal. A negyedik generáció megőrizte az SAV járműkoncepció ikonikus karosszériaarányait, a végletekig letisztult formanyelv azonban – amely a nagyméretű, sima felületek és a precíz vonalvezetés kölcsönhatásával a modell magabiztosságát, egységét és technológiai iránymutatóként betöltött szerepét nyomatékosítja – új. A frontrész egyik legfeltűnőbb újítása a vese alakú hűtőrács nagyméretű, egybefüggő kerete. A bajor prémiumgyártó az új BMW X5 modellhez a széleskörű alapfelszereltség részeként kínálja fel a LED-technológiás első fényszórót, miközben az opcionális extrafelszereltségként megrendelhető tételek közé az adaptív LED fényszórókkal felszerelt BMW Laserlight lézerfény is felkerült, a távolsági fény tökéletes optimalizálása érdekében. Az új BMW X5 modern megjelenésének egyik kulcspontja az autó oldalán végigfutó precíz karaktervonal, amely a hátsó ajtók magasságában meredek emelkedésnek indul. Mindez az újdonság erőteljes vállrészét és az ugyancsak LED-technológiás hátsó lámpák mélyen előrenyúló kialakítását nyomatékosítja. A hátsó lámpák üvegburájának háromdimenziós dizájnja technológiai innovációkkal felvértezett műalkotássá varázsolja a modell hátsó részét. A negyedik nemzedékébe lépő BMW X modell karosszériájának és utasterének jellegzetes stíluselemeit leginkább az xLine és az M Sport felszereltségi csomagok tételei emelik ki.
BMWX5Hungary4Az opcionális extrafelszereltségek listájára eközben a 22” méretű könnyűfém keréktárcsák is felkerülnek, a BMW márkatörténetében először. Az új BMW X5 modellhez ráadásul már a piaci bevezetéstől kezdve elérhetőek lesznek a típus-specifikus BMW Individual opciók. Az új BMW X5 utasterében a műszerfal és a középkonzol párosának letisztult elrendezése bőséges térérzetet garantál. Az emelt üléspozíció, a műszeregység és a központi kijelző új kialakítása, valamint a csúcstechnológiás kijelző- és vezérlési koncepció egytől egyig azt a célt szolgálja, hogy a bajor prémiumgyártó ügyfele még könnyebben irányítása alatt tarthassa a járművet. Az első és a hátsó üléssorban helyet foglaló utasokat tágas helykínálat és exkluzív hangulat fogadja. A gondosan kiválasztott utastéri anyagok között újdonságként mutatkozik be az alapfelszereltségként kínált Vernasca bőrkárpit. Az új BMW X5 modellben számos továbbfejlesztett és új funkció fokozza az utazás kényelmét, így többek között a multifunkciós ülések, a hűthető és fűthető pohártartók, a Sky Lounge panoráma üvegtető, a Dynamic Interior Light utastéri hangulatvilágítás, a Bowers & Wilkins Diamond hangrendszer (előreláthatólag 2018 decemberétől lesz elérhető), a hátsó üléssorban ülők szórakoztatásáról gondoskodó, 10,2” méretű érintőképernyővel dolgozó Professional multimédiarendszer (előreláthatólag 2018 decemberétől lesz elérhető), valamint az üvegből készült utastéri gombok és kapcsolók.
BMWX5Hungary5Az alapesetben 645 liter térfogatú csomagtér a 40 : 20 : 40 arányban osztott hátsó üléstámla ledöntésével egészen 1 860 literesre bővíthető. A modellbe az opcionális extrafelszereltség részeként harmadik üléssor is rendelhető, amely további két utasnak biztosít ülőhelyet (előreláthatólag 2018 decemberétől lesz elérhető). Az új BMW X5 modellt kétrészes csomagtérajtóval szereli fel a gyártó, amely nagyban megkönnyíti a pakolást. Az opcionális extrafelszereltségként megrendelhető Comfort Access funkcióval a csomagtérajtó mindkét része automatikusan, kéz nélkül is nyitható és zárható. A kategóriateremtő SAV modell negyedik generációjához az opcionális extrafelszereltség részeként az első és a hátsó tengely adaptív, levegős futóműve is megrendelhető, amely pakolás esetén a lehető legalacsonyabbra engedi le a karosszériát, hogy ezzel is segítse a rakodóperem magasságának csökkentését. Sőt mi több, a csomagteret immáron elektronikusan működtethető roló takarhatja el, amelynek magasságát a BMW ügyfele tetszés szerint állíthatja be – akár a csomagtér síkjával egy magasságban (előreláthatólag 2018 decemberétől lesz elérhető). A bajor prémiumgyártó ügyfelének digitális eszközeit ezúttal is a személyes mobilitás digitális segédjeként működő BMW Connected kapcsolja össze az autóval. Az új BMW X5 eközben a márka első olyan modellje, amelynek központi zárját a bajor prémiumgyártó ügyfele okostelefonon keresztül, a BMW Digital Key digitális kulccsal is aktiválhatja.
A BMW X5-ös árlistája   Bruttó ár
X5 xDrive 40i            20 179 000,-Ft
X5 xDrive 30d           19 694 000,-Ft
X5 xDrive M50d        27 336 000,-Ft

 

Pin It