A hét kérdése Mi takarékosabb a Tesla Model 3-nál?

by Szélpál Imre

2019 rav4 hybrid 02Mennyibe kerül valójában egy villanyautó üzemeltetése? Egy amerikai szervezet a piac legfrissebb újdonságait, a Tesla Model 3 szedánt és a vadonatúj Toyota RAV4 hibrid szabadidőjárművet hasonlította össze. Vajon mi fogyaszt kevesebbet: egy 4,6 méteres, összkerékhajtású családi szabadidőjármű vagy egy középkategóriás elektromos szedán? A válasz első megközelítésben kézenfekvőnek tűnhet, ám a gyakorlat egészen mást mutat, mint az elmélet. A tőzsdepiaci elemzésekkel foglalkozó SeekingAlpha.com elemzője az újgenerációs Toyota RAV4 észak-amerikai bevezetése kapcsán kiszámolta, olcsóbban lehet-e közlekedni az év elektromos slágerautójával, mint a legendásan megbízható, tágas és kényelmes szabadidőjármű hibrid kivitelével. A hibrid Toyota hivatalos átlagos üzemanyag-fogyasztása 39 mérföld/gallon, azaz 6,03 l/100 km.
tesla model 3 03Mivel az Egyesült Államokban jelenleg átlagosan 194 forintba kerül egy liter benzin, az átlagos amerikai autótulajdonos pedig 1600 kilométert tesz meg havonta, ez a folyóirat szerint éves szinten 804 dolláros, azaz ezerre kerekítve 227 ezer forintos üzemanyag-költséget jelent. Kilométerre lebontva: 4,2 cent, azaz 11,80 forint a tengerentúlon. Az újságírók nem érték be a hivatalos adatokkal, és maguk is megmérték a hibrid RAV4 fogyasztását: ólomlábbal vezetve 6,9, odafigyelve 5,3 litert hoztak ki az autóból, így a hatliteres átlag akár valós körülmények között is megállhatja a helyét. Ezután a tesztelők megnézték a legkisebb Tesla hivatalos energiafogyasztását, amely 16 kWh száz kilométeren. Ez a fent említett havi használat esetén évente 3072 kWh. Ha ezt az energiamennyiséget nem otthonában, hanem a benzinkút-hálózat elektromos megfelelőjénél, a Supercharger villámtöltő-hálózaton veszi fel a tulajdonos (márpedig ha nemcsak otthona körüli lótás-futásra szánja elektromos autóját, hanem teljes értékű családi járműként tekint rá, és utazni is szeretne vele, nincs más választása), azért Kaliforniában, a Teslák első számú piacán 798,72 dollárt (ezerre kerekítve 226 ezer forint) kell fizetnie.
badgedetail v02A két modell üzemeltetése közötti különbség éves szinten nem éri el a hét dollárt, vagyis körülbelül kétezer forint a különbség. A vételárak között annál nagyobb az eltérés: míg a hibrid RAV4 leggazdagabb felszereltségi szintjén is megállunk 36 ezer dollár alatt, az egy feltöltéssel 500 kilométer megtételére képes, jelenleg egyedüliként forgalmazott Tesla Model 3 Long Range (hosszú hatótávolságú) verzió 49 ezer dollártóll indul. A különbözetből a fenti számítások szerint több mint 16 éven át tankolhatnánk a Toyotát, az tehát akkor is jobb vétel, ha elfogadjuk az elektromos autókkal kapcsolatos leggyakoribb tévhitet, és úgy tekintjük, hogy otthon tankolva ingyen közlekedhetünk a Teslával. Már csak egy fontos kérdés van hátra: miért pont a hibrid RAV4-essel mérték össze a Tesla Model 3 fogyasztását az újságírók? Egyszerű: a felmérések szerint mindkét modell vásárlói túlnyomórészt Toyota Priusból szállnak át, így az összehasonlítás tényleges piaci relevanciával bír. Ahogy láttuk, üzemeltetés szempontjából egyik sem jelent előnyt a másikkal szemben. Egy kérdés marad tehát: vajon a piac legmegbízhatóbb szabadidőjárművét érdemes választaniuk azoknak, akiknek nem felel meg a Prius, vagy a megbízhatósági felmérésekben rendre a sereghajtók között szereplő Tesla legújabb, legkevésbé kiforrott terméke mellett kellene dönteniük?