Ford Mustang Convertible 2018 - Karcsúbb, fejlettebb és...

Észak-Amerikában még az idén ősszel megkezdődik az új Ford Mustang kabrió forgalmazása, mely karcsúbb, fejlettebb és nem utolsósorban erősebb az elődjénél.

fordmustaggtconv2018Az új Mustang motorpalettáján a jövőben már csak a 2.3 literes EcoBoost és az 5.0 literes V8-as erőforrás szerepel majd, a 3.7 literes V6-os aggregátot kivették a kínálatból. A maradék két erőmű viszont a korábbinál nagyobb teljesítménnyel örvendezteti meg a pilótákat, miközben mindkettőhöz a GM-mel közösen fejlesztett, 10 fokozatú automata sebességváltó kapcsolódik. Az új erőátviteli egységnek is köszönhetően még erőteljesebb a Mustang Cabriolet, az új MagneRide futóművel pedig könnyebb kiaknázni az autó teljesítményét. A jobb vezethetőség mellé – opcióként - aktív szelepes kipufogó is társulhat, mely tökéletes hangélményt nyújt, méghozzá a vezető igényeinek megfelelően.
fordmustaggtconv2018aAkárcsak a világ legnépszerűbb sportkupéját, a kabrió formáját sem hagyták változatlanul: a karcsúbb és áramvonalasabb orr- és farkialakításnak hála, az új Mustang megjelenése atlétikusabb lett. A számtalan újításnak köszönhetően a vásárlók a saját elvárásaikhoz formálhatják a Mustangjukat, többek között három új fényezés, 12 különféle keréktárcsa áll a rendelkezésükre.
fordmustang2018fFeltétlen külön említést érdemel a 12 colos, teljesen digitális műszer-együttes, melynek kijelzőit – a külsőhöz hasonlóan – az egyéni ízlésükhöz szabhatják a tulajdonosok, illetve a MyMode memória-funkció. Utóbbi „emlékszik” a sofőr vezetési beállításaira, és a következő úton már ezekre programozza a Mustangot. A magyarországi premierről egyelőre nincsenek információink.