Honda - Nő, mint a bolondgomba

A főbb autógyártók közül a Honda növekedett a leggyorsabban az európai piacon 2016-ban.

hondacivictyper2016u02Az európai autógyártókat tömörítő ACEA adatai szerint az EU és az EFTA országaiban 159 126 új Honda gépkocsi talált gazdára december végéig, ami 20,8 százalékos pozitív elmozdulást jelent 2015 azonos időszakához mérten. Ezzel a Honda jelentősen felülmúlta a teljes piacra vonatkozó értéket, hiszen az EU személyautó-eladásai csupán 6,8 százalékkal gyarapodtak.
hondahrv16idtec04A vásárlók a márka minden modellje iránt élénk érdeklődést mutattak, de a siker elsősorban a HR-V, a Jazz és a Civic érdeme. Az új HR-V remekül teljesített, 34 921 példány fogyott belőle, és a Jazz is rendkívül népszerű, miként azt a 26 százalékos fejlődés, no meg a 39 613-as darabszám (EU és EFTA) is jelzi. Az új Civic Type R érkezésével még kelendőbbé vált a Civic család, erről árulkodik, hogy 2016-ban 47 300 példányt adott el a japán gyártó, 4,9 százalékos gyarapodást könyvelve el.
hondacivic2016paA Honda szárnyalása leginkább a fő piacokon tapasztalható keresletnövekedésnek tudható be, az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolország egyaránt jól fogytak 2016-ban a vállalat járművei. Olaszországban például 98,0 százalékos növekedést regisztrálhatott a márka, így a déli állam a Honda harmadik legnagyobb európai piacává lépett elő. Mindemellett jól teljesítettek a kisebb országok kereskedői is, Finnországban 47,7, Magyarországon 58,1, Portugáliában 38,6 százalékkal értékesítettek több Honda személyautót.
hondacivictyper2016cJean-Marc Streng, a Honda Motor Europe autós üzletágának vezetője elmondta: „Az új modelleknek köszönhetően nagyot léptünk előre 2015 vége óta, szinte minden piacunkon nőttek az eladások. Nagyon örülök, hogy termékeink ilyen közkedveltek, különösképp a Civicre vagyunk büszkék, hiszen ez volt a kilencedik generáció utolsó teljes éve, és mégis rengetegen voksoltak rá. Az új ötajtós Civic pár héten belül megérkezik az európai szalonokba, s bízom benne, hogy hasonlóan népszerű lesz."