MINI és Pitti Immagine - Szemben a trendekkel

A brit prémiumgyártó egy látványos közterületi installációval és egy újabb merész ruhakollekcióval érkezett meg a 91. Pitti Uomo férfidivat-fesztiválra.

minidivat06A Pitti Immagine egy Olaszországban évente megrendezett elsőrangú divatvásár, amelynek keretein belül 1972 óta évente két alkalommal a Pitti Uomo elnevezésű férfidivat-fesztivált is életre hívják, hagyományosan Firenzében. A fesztivál kiemelt hangsúlyt fektet a fiatal, feltörekvő és a hagyományokkal esetenként szembemenő divatmárkákra. A MINI és a Pitti Immagine közötti partnerség 2015 januárjában vette kezdetét és azóta számos projektre kiterjedt már.
minidivat01Idén, 2017. január 10-13. között rendezték meg a 91. Pitti Uomo férfidivat-fesztivált, amelynek ezúttal is Firenze legnagyobb történelmi emlékműve, a Fortezza da Basso középkori erőd adott otthont. A négynapos rendezvényen a MINI és a Pitti Immagine ismét megújította hosszú távú partnerségét, amellyel mindkét fél megerősítette, hogy az innovációk iránti szenvedélyben, a részletekre való összpontosításban, a szüntelen megújulási vágyban és a példaértékű minőség iránti elkötelezettségben egyformán osztozva a jövőben is olyan közös projektek megvalósításán dolgoznak, amelyek vadonatúj, stílusteremtő irányzatok megszületéséhez járulnak hozzá.
minidivatA 91. Pitti Uomo férfidivat-fesztiválon a MINI és a Pitti Immagine immáron harmadik alkalommal mutatta be a nagyközönségnek a brit prémiumgyártó támogatását élvező nemzetközi divattervezők „The Latest Fashion Buzz” elnevezésű rendhagyó válogatását. A firenzei Piazzale delle Ghiaie téren a MINI, a Pitti Immagine, valamint a L’Uomo Vogue és a GQ férfimagazinok által kiválasztott hat fiatal, feltörekvő divattervező mutatkozhatott be a divatvilágnak kollekciója felvonultatásával.
minidivat04A spanyol David Catalán, a portugál Estelita Mendonça, a kínai Feng Chen Wang, a német Sissi Goetze, a kínai Pronounce és az olasz Luca Magliano alkotta csapat egyetemi és professzionális művészek háttértámogatását élvezve hívta életre a MINI FLUID FASHION ruhakollekció legújabb, „Bold Meets Genderless” névre keresztelt stílusát, amelynek merész, klasszikus trendeket messziről elkerülő, határtalan szabadságot hirdető alkotásai egy vadonatúj, változásra fogékony célcsoportot céloznak meg.
minidivat05A MINI által felállított közterületi installáció nem csupán üzleti megbeszéléseknek, de megannyi szusszanásnyi kikapcsolódásnak és hangulatos találkozásnak adott otthont, ahol a divattervezők, a vásárlók, a média képviselői és a látogatók a rendhagyó innováció, az egyedülálló stílus és a kortárs dizájn közvetlen ölelésében élhették át a MINI és a Pitti Immagine közötti úttörő partnerség eredményeit, a közös inspirációban rejlő értékeket, illetve az autóipar és a divatvilág egyedi összefonódásának határtalan lehetőségeit.