SEAT és a Ducati - Teljes gázzal

A SEAT és a Ducati egy éves megállapodást kötött a MotoGP világbajnokságban történő közös megjelenésről: így a spanyol márka történetének legnagyobb teljesítményű modellje, a 300 lóerős SEAT Leon CUPRA lesz a Ducati Csapat hivatalos gépkocsija a MotoGP világbajnokság rövidesen induló új szezonjában.

seatducatiteam01A Volkswagen-csoport tagjai között megkötött megállapodás részeként – nemcsak a Cupra lesz a Ducati csapat hivatalos gépkocsija, hanem - a márka logóját is elhelyezik az olasz motorkerékpárok elején, illetve a versenyzők bőr versenyruháján és a csapattagok egyenruháján. "A SEAT és a Ducati a Volkswagen-csoport tagjai, és osztják az olyan értékeket, mint „a dinamizmus, a formatervezés szenvedélye valamint az innováció iránti elkötelezettség” - mondta a SEAT stratégiai, üzletfejlesztési és operációs részlegének sportért felelős vezetője, Antonino Labate. Hozzátette, hogy ezek az értékek a SEAT Leon CUPRA alapvető értékei is, ami a Ducati Csapat hivatalos gépkocsijaként idén márciusban éjszakai versenyen debütál a katari Losail pályán.
seatducatiteam02A Ducati MotoGP Csapat sportigazgatója, Paolo Ciabatti a megállapodás kapcsán elmondta: „Örülünk, hogy a SEAT-ot mint a csapat hivatalos autóját üdvözölhetjük a MotoGP világbajnokság 2017. évi szezonján. Ez a Ducati számára nagyon izgalmas idény lesz Jorge Lorenzóval és Anrea Doviziosóval. A SEAT Leon CUPRA nagyon sportos modell, és biztosak vagyunk abban, hogy a versenyzőink és a csapatunk tagjai már türelmetlenül várják, hogy minél előbb vezethessék az új autót.” A Ducati Csapat hivatalos gépkocsija, a 300 lóerős SEAT Leon CUPRA a barcelonai székhelyű márka történetének eddigi legnagyobb teljesítményű autója, és egyben a leggyorsabb is, 0 km-ről 100 km-re csupán 4,9 másodperc alatt gyorsul fel.
seatducatiteamA MotoGP világbajnokság idei szezonjának kezdetét március 23-ára tervezik Katarban. A versenysorozaton összesen 18 futam lesz négy földrész 15 országában, és azokat több, mint 2.6 millió néző tekinti majd meg.