Giulia Quadrifoglio és Stelvio Quadrifoglio - “Alfa Romeo Racing” limitált szériák

by Szélpál Imre

Alfa Romeo Giulia Racing 01A Giulia Quadrifoglio és a Stelvio Quadrifoglio “Alfa Romeo Racing” limitált kiadása, amelyekből mindössze 10-10 darab készül. Az „Alfa Romeo Racing” limitált kiadás az Alfa Romeo egyre intenzívebb részvételét ünnepli a Forma-1 versenysorozatban. A márka és a Sauber csapata az idei évtől hivatalosan „Alfa Romeo Racing” néven versenyez, kiegészítve azt a rendkívül sokat mondó „1910 óta” üzenettel, ami büszkén hirdeti, hogy az 1910. június 24-én alapított Alfa Romeo története örökre összefonódott a motorsport világával. Mindössze egy évvel alapítása után az Alfa Romeo márka máris hivatalos autóversenyen vett részt, és meg is nyerte a legelső modenai regularity versenyt. A motorsport-legenda azóta számos nemzetközi bajnokságban, így a Forma-1-ben is győzelmek és dobogós helyezések sokaságát könyvelhette le. A Sauber és az Alfa Romeo – utóbbi 2018 óta a csapat névadó szponzora – közötti kapcsolat tüzelte azt a fejlődést, amelynek eredményeként a csapat a nyolcadik helyen zárta az előző versenyévadot. A partnerek közötti műszaki és kereskedelmi kapcsolat most közös vezetés és egységes tulajdonosi struktúra alatt fűződik még szorosabbra. Az Alfa Romeo Racing csapat tagjainak közös célja, hogy ambiciózus eredményeket elérve magabiztosan nyerjenek futamokat.
Alfa Romeo Stelvio Racing 05A Genfi Autószalon látogatói a csapat versenyautóját is megcsodálhatják, amelyet idén Kimi Räikkönen világbajnok, valamint az ifjú olasz pilóta, Antonio Giovinazzi vezet majd. Az utóbbi nemzeti büszkeségre ad okot Olaszországban, hiszen utoljára nyolc évvel ezelőtt szerepelt rendszeresen olasz pilóta a Forma-1-ben. A Forma-1-es versenyautó mellett színpadra lépő Alfa Romeo Quadrifoglio „Alfa Romeo Racing” kiadásokon a versenyautó grafikai és színvilága köszön vissza. A Quadrifoglio modellek műszaki tulajdonságait maradéktalanul megőrző különkiadásokat Trofeo-fehér / Competizione-vörös kéttónusú fényezésük mellett egyedi stílusrészleteik teszik különlegessé: ilyenek a pirossal varrott, szénszálas héjú Sparco versenyülések, az automata sebességváltó szénszálas betétekkel szerelt Mopar® váltógombja, vagy a szintén karbonbetétes bőr/Alcantara kormánykerék. A belső térben exkluzív plakett idézi az Alfa Romeo tíz F1-es győzelmét. A versenypályák izgalmát olyan műszaki részletek idézik, mint a Giulia nyers szénszálas tetőlemeze, a polírozott könnyűfém keréktárcsák (19 colos a Giulia, 20 colos a Stelvio esetében), a piros féknyergek, a karbon-kerámia fékrendszer, valamint az Akrapovič kipufogó.
Alfa Romeo Giulia Racing 03 Széles körben alkalmaztunk szénszálas elemeket, a külső tükörházaktól kezdve az elülső négylevelű lóhere 'V' alakú betétjéig, az oldalsó kötények betéteitől a küszöbbetétekig (Giulia). A motortérbe az elismerten nagyszerű V6 Bi-Turbo benzinmotor dolgozik 510 lóerővel és 600 Nm forgatónyomatékkal. A Giulia Quadrifoglio végsebessége 307 km/óra, a szedán álló helyzetből 3,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára; ugyanezek az értékek a Stelvio Quadrifoglio esetében 283 km/óra végsebesség és 3,8 mp gyorsulás. Mindkét „Alfa Romeo Racing” modell alapfelszerelésként kínálja a sötétített ablaküvegeket, az adaptív tempomatot, a Harman Kardon prémium audiorendszert, valamint a 8,8 colos érintőképernyővel, Apple CarPlayTM és Android AutoTM funkciókkal, továbbá DAB rádióval szerelt AlfaTM Connect 3D Nav by Mopar infotainment rendszert.