CUPRA Ateca Special Edition Így már egyedi!

by Szélpál Imre

CUPRA Ateca Special Edition2A CUPRA márka a 2019-es Genfi Nemzetközi Autószalonon leplezte le a CUPRA Ateca Special Edition modellt, amely megnövelt teljesítményszinttel, még kifinomultabb és vonzóbb formában mutatta be a nagyteljesítményű SUV modellt. A CUPRA Ateca megjelenésével egy új, nagy teljesítményű járművekről szóló időszak vette kezdetét, amelyben megismerhetjük a sportosság mai modern értelmezését. A CUPRA Ateca továbbra is egyedülálló modell marad szegmensében, amely tökéletesen illeszkedik az ügyfelek igényeihez. A CUPRA Ateca Special Edition bemutatásával az eredeti modell feltűnő külső megjelenését, stílusos belső kialakítását és kiemelkedő teljesítményét még tovább fokozták. A CUPRA Ateca Special Edition szíve és lelke a piac technológiailag egyik legfejlettebb erőforrása, egy turbófeltöltésű, közvetlen befecskendezésű négyhengeres 2.0 TSI benzines aggregát, amely figyelemre méltó 300 lóerő teljesítményre képes, maximális forgatónyomatéka pedig 400 Nm.
CUPRA Ateca Special Edition3Az ember és a gép összhangja pedig a pontos, hétfokozatú kettős tengelykapcsolós (DSG) sebességváltónak, a 4Drive összkerékhajtási rendszernek és a progresszív kormányzásnak köszönhetően hibátlan. A CUPRA Ateca Special Edition azonban most még magabiztosabban, frissebben és önbizalommal telve lép színre, köszönhetően olyan újdonságok egész sorának, amelyek még inkább kiemelik a modellt a versenytársak közül. A CUPRA Ateca energikus karakterét tükrözi feltűnő külső formavilága is, amely a Special Edition változat megjelenésével még hangsúlyosabb és dinamikusabb lett. Az új tervezésű, exkluzív 20 col peremátmérőjű rézszínű könnyűfém keréktárcsák nem csupán esztétikailag visznek újat az autó külső megjelenésébe, de növelik a nyomtávot és elrejtik a szériafelszereltség részeként szerelt Brembo fékeket.
CUPRA Ateca Special Edition4Rézszínű szénszálas elemek biztosítják a még kifinomultabb megjelenést az oldalsó visszapillantó tükröknél és a leszorítóerőt fokozó hátsó légterelő esetében. A fejlesztések érintették a kipufogó rendszert is, amely megkapta az Akrapovic kipufogó rendszert. Ez amellett, hogy a jármű súlyát közel 7 kilogrammal csökkentette, a még exkluzívabb hangzás élményével kényezteti a nagyteljesítményű SUV rajongóit. A külső megjelenés díszítő elemei mellett a rézszínű CUPRA felirat és az exkluzív Grafén szürke fényezés még inkább kihangsúlyozza a CUPRA Ateca Special Edition kifinomultságát és dinamikus képességeit. A CUPRA Ateca Special Edition belsejében helyet foglalva szembetűnő a jármű látszatra és tapintásra is kifinomult, vonzó és igényes kialakítása. Az első kagylóülések, a hátsó ülések és az ajtóbetétek exkluzív Petrol kék Alcantara kárpitozása olyan vizuálisan vonzó elem, amelyet eddig még nem láthattunk a CUPRA Ateca belterében.
CUPRA Ateca Special Edition6Az új színt kiegészítendő a szellőzőnyílásokat és a középkonzolt fekete keretbe foglalták, míg a klímaberendezés kezelőgombjait és a műszerfalat rézszínű szénszálas betét szegélyezi. A CUPRA Ateca Special Edition belterében minden apró részlet számít, így az nem is lehet teljes a prémium minőségű CUPRA szőnyegek nélkül. A CUPRA Ateca Special Edition modell 2019. év végétől rendelhető.