Érdekes - Mennyit költesz az autódra?

by Szélpál Imre

motomoshi1Motomoshi, a kedvelt üzamanyag fogyasztás és költségkövető startup elindította Android alkalmazását. Ezzel a lépéssel a cég a valós igényekre ad választ, hiszen az emberek a tankolásaikat sokkal inkább egy mobil környezetben rögzítenék, mint a weboldalon. Ezen felül ez egy lépés a startup azon kimondott célja felé, hogy digitalizálja az autóipari szolgáltatások piacát. Az appon keresztül már elérhetőek, kereshetőek a különböző üzemanyagállomások, amelyeket a tankolások rögzítése során értékelni is lehet. Így egy transzparens adatbázis épül a szolgáltatókról, amely jelentősen átformálhatja ezt a piacot. Motomoshi (korábban CarSpending.com) , egy teljesen ingyenes termék, amelynek több, mint 9000 regisztrált felhasználója, 7500 regisztrált járműve és több mint 200.000 rögzített tankolása vagy egyéb kiadása van az akalmazáson belül. Azzal segít az embereknek, hogy lehetővé teszi a járműveikkel kapcsolatos költéseiknek a követését, különösen beleértve ebbe az üzemanyagköltségeket. Az új Android alkalmazással mindez nagyon kényelmessé és könnyűvé válik. “Egy ponton rájöttünk, hogy teljesen mindegy, hogy milyen jó is a weboldalunk, ennek akkor is egy elsődlegesen mobil élménynek kell lennie. Az emberek ritkán nyitogatnak weboldalakat egy benzinkúton. Ezért döntöttünk úgy, hogy minden erőforrásunkat arra szánjuk, hogy létrehozzuk a legjobb Android alkalmazást ezen a piacon.” mondja Kardos László, alapító. A Motomoshi csapata globális. Budapesten, Szófiában és Heidelbergben is dolgoznak a terméken. Multinacionálisak: magyarok, bolgárok, hollandok. Mindezt a legújabb technológiai megoldások segítségével.
motomoshi2Az alapítók bejárták a világot. Éltek és dolgoztak többek között: Japánban, az USAban, Nagy Britanniában, Németországban. Több hónapon keresztül építették az alkalmazást éjt nappalá téve, mivel egy dologban hisznek: Az autóipari szolgáltatások piacát digitálisan át kell formáni. Ezért az app legfontosabb funkciója, hogy értékelni lehet a szolgáltatókat. Mindezt csak akkor, ha ténylegesen történt kiadás a szolgáltatónál. Így többségében megelőzhetőek a hamis értékelések, a trükközés. “Segíteni szeretnénk az embereknek, hogy a legjobb szolgáltatást kapják az autójuk, motoruk vagy teherautójuk számára, és ne fordulhasson elő, hogy egy autókereskedő, benzinkút vagy szerelő átveri őket. Röviden tehát áttekinthetővé és őszintévé szeretnénk tenni ezt a piacot.” mondja László A Motomoshi aktualitása ennek a szolgáltatói piacnak a méretéből is adódik. 2017 végén a piacot 480 millárd dollárra becsülték, amely a várhatóan 5.8%kal nő éves szinten. Ez a növekedés részben a járművek számának növekedéséből, másrészt azok növekvő átlagéletkorából fakad. Minél idősebb egy jármű, annál több karbantartást igényel átlagosan. Ez extrém szinteket is ölthet, különsen KeletEurópában. Bulgáriában például a személygépjárművek 40%a 20 évnél is idősebb.
motomoshi3Az Android app a következő funkciókkal rendelkezik:
● Üzemanyagfogyasztás és egyéb kiadások követése
● Szolgáltatók értékelése
● Automatikus adatmentés, így az embereknek megnyugodhatnak, hogy nem veszik el az adatuk
● Több jármű menedzselése ingyenesen
● Több típusú jármű menedzselése (személygépjármű, motorbicikli, tehergépjármű)
● Bármilyen üzemanyagtípus, akár több tankkal rendelkező járművek támogatása.
● Részletes statisztikák, kimutatások a költségekről és a fogyasztásról
● Emlékeztetők, hogy biztosak lehessenek a felhasználók, hogy nem felejtenek el semmilyen fontos dátumot
(pl. Biztosítás, műszaki vizsga)
● Üzemanyagtöltőállomások
böngészése, keresése
Ez az alkalmazás az első lépés abban az irányban, hogy a Motomoshi megszerezze a vezető szerepet az járművekkel kapcsolatos fogyasztás és költségkövetés piacán.
motomoshi4

 

Pin It