Novitec McLaren 600 LT Az élet sója

by Mészáros Gergely

A legnemesebb bőrök, a legfinomabb Alcantarák, 20 vagy 21 colos Vossen kovácsolt felnik, de legfőképpen sok-sok extra lóerő jelenti a Novitec McLaren 600 LT utolérhetetlen varázserejét.

novitecmcl60lt05A Novitec nem ma kezdte a McLarenek tuningolását, melynek keretében már a 600LT exkluzív, finomított kiadása is elérhető. Méghozzá nem egyetlen változatban, hiszen a német tuningcég több teljesítménylépcsőt is kínál az angol sportkocsihoz, egészen 688 lóerőig bezárólag. A McLaren 3.0 literes V8-as turbófeltöltéses motorja ugyanis kiváló alapot jelent a hangoláshoz, a három különböző plug-and-play csomag plusz kW-jai pedig gombnyomással hívhatók elő. A legerősebb gépben a Performance Stage 2 vezérlőegység mellé nagy teljesítményű NOVITEC RACE kipufogórendszer is jár, melynek eredményeképp összesen 688 lóerővel és 712 Nm-rel garázdálkodhat a pilóta. A 88 lóerőnyi többlet a menettulajdonságokon is meglátszik, a kétüléses sportkocsi 2,8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, s akár képes 333 km/h-val is repeszteni.
novitecmcl60lt10Természetesen a design sem marad változatlan, a NOVITEC csomagtartó-fedél még agresszívebb külsőt biztosít a McLaren számára. Ugyanakkor a látványos kiegészítők az optimális levegőáramláshoz is hozzájárulnak. Az összképet az amerikai Vossen által szállított kovácsolt MC3-as felnik teljessé, melyek 77 különböző árnyalatban állnak a vásárlók rendelkezésére. A 20 vagy 21 colos kerekek egyébként majdhogynem teljesen kitöltik a rendelkezésükre álló teret, miközben a 30 milliméterrel ültetett karosszéria szinte a földet söpri. A belső térben pedig a legfinomabb anyagok várják az utasokat... Ha valaki ezek után kedvet kapott az autóhoz, keresse a NOVITEC németországi irodáját...

Pin It