LEGO H-D Fat Boy - Építsd meg a Terminátor motorját

by Mészáros Gergely

A LEGO-Csoport bemutatta a legújabb Creator Expert modelljét – egy Harley-Davidson® Fat Boy® modellt. A 1023 darabos modell teletárcsás kerekeket, könnycsepp formájú üzemanyagtartályt, beépített kilométerórát és kettős kipufogót tartalmaz.

legoharleydavidsonfatboyAz összeállított modell több mint 20 cm magas, 18 cm széles és 33 cm hosszú, és tulajdonosait számos mozgatható alkatrésszel is elkápráztatja. Például a hátsó kerék megpörgetésére életre kelnek a Milwaukee-Eight® motorblokk dugattyúi, valamint a kettős kipufogó is. De mozog a kormány, a sebváltó a fékpedál, s mivel a támasz is működik, nem gond a parkolás sem.
legoharleydavidsonfatboy04E legendás Milwaukee-i motorkerékpár a Harley-Davidsonnal közösen kifejlesztett, részleteiben is izgalmas LEGO-változata hűen adja vissza a valódi H-D Fat-Boy modell fényezését, kidolgozását, de még a díszítő elemeit is, ezzel ragadva meg annak szépségét. A 2019-es Fat Boy modell Wicked Red fényezési mintáját visszaadó valódi sötétvörös–fekete színvilág és a mindkét oldalon látható Harley-Davidson® logó kiállítási darabbá emeli ezt a modellt, amely bármilyen otthon vagy iroda a motorozás feelingjét sugárzó díszítő elemévé válik. „Ez a Lego-darabokból megelevenedő Harley-Davidson motorkerékpár hihetetlenül izgalmas”, mondta Mike Psiaki, a LEGO-Csoport vezető tervezője. „A modell hűen tükrözi a legendás motorkerékpár ikonikus formatervezését, a fejlett mérnöki precizitást és az apró részletek iránti elkötelezettséget, izgalmas összeépítési élményt. Ezzel egyedi gyűjtői darabot kínál a Harley-Davidson elkötelezett rajongói és a LEGO kedvelői számára egyaránt bármilyen korosztályról is legyen szó.”
legoharleydavidsonfatboy03A kereskedelmi indulás megünnepléseként a LEGO vezető építői egy életnagyságú motorkerékpár-modellt építettek, amelyet ezüstbevonatú alkatrészekkel, Wi-Fi-irányítású mozgatással, hang- és fényeffektekkel tettek teljessé, így keltve életre egy 6000 speciális LEGO építőelemet is tartalmazó Harley-Davidson® Fat Boy® modellt. Ez a kivételes építési folyamat 865 órát emésztett fel, 69 569 LEGO-darabból áll, és csak adott LEGO-boltokban illetve Harley-Davidson rendezvényeken kerül kiállításra a rajongók számára. „A Harley-Davidson számára hihetetlenül nagy élmény volt együttműködni a LEGO-Csoporttal – ismét egy olyan márkával kerültünk partneri kapcsolatba, amely nagy hangsúlyt fektet a kreativitásra és az önkifejezésre”, mondta Heather Malenshek, a Harley-Davidson marketingigazgatója. „Szeretnénk, ha a vásárlóinkat nem csak a végeredmény kápráztatná el, hanem maga az építési folyamat is izgalommal töltené el őket.
legoharleydavidsonfatboy01A LEGO Creator Expert Harley-Davidson® Fat Boy® modellje kizárólag LEGO VIP tagok számára 2019. július 17-től kezdve közvetlenül a LEGO-boltokban, valamint a shop.LEGO.com oldalon lesz megvásárolható, a széles közönség pedig 2019. augusztus 1. után juthat hozzá.
legoharleydavidsonfatboy02

Pin It