Porsche Taycan - New York-ban is megmutatta magát

by Mészáros Gergely

A Taycan a Porsche Triple Demo Run nagy fináléjaként ellátogatott a Nagy Almába, s az ABB FIA Formula E Bajnokság New York-i futamának keretében megmutatta a képességeit, és tett néhány kört a versenypályán.

porschetaycannewyork02Az ötödik Formula E szezon nagy fináléja egy egészen egyedi helyszínen, New York-ban kapott helyet, ahol a versenyautók Manhattan felhőkarcolói előtt, háttérben a Szabadság-szoborral száguldozhattak. A pilóták meglehetősen technikás pályán mérhették össze erejüket Red Hook-on, Brooklyn kikötőjében.
porschetaycannewyork03A New York-i gyors körök egyúttal a Porsche Triple Demo Run nagy fináléját is jelentették. A Taycan prototípus három helyen jelent meg három kontinensen mindössze három héten belül. A helyszínek: Kína, Nagy-Britannia és az USA – a három legfontosabb piac az első teljesen elektromos Porsche számára. A tető matricázása az adott vendégország előtt tisztelgett: New York-ban például a prototípus tetején a csillagos-sávos lobogó díszelgett.
porschetaycannewyork„A Formula E-ben az energia visszanyerése a versenystratégia fontos részét képezi. A sorozatgyártású autóban az intelligens energia-visszanyerés rendkívüli előnyökkel szolgál a hatótáv növelésénél,” magyarázza Neel Jani, a Porsche gyári pilótája, aki az elektromos modell volánja mögött foglalt helyet New York-ban. „Meglepődtem azon, hogy milyen nagy a Taycan hatótávja még akkor is, ha lelkesen hajtunk vele egy versenypályán. Mindez a teljesítményközpontú akkumulátor és a kifinomult energiamenedzsment rendszer érdeme.” Neel Janit lenyűgözte a Taycan menettulajdonságainak érettsége is: „a Formula E versenyautónkhoz hasonlóan ez a Porsche hajtáslánc is a teljesítmény és a megbízhatóság jegyében készült. Legyen szó akár versenyautóról, akár sorozatgyártású modellről, különösen fontos, hogy a tesztfázisban hosszú utakat tegyünk meg és sok tapasztalatot szerezzünk.”

Pin It