MINI - Elkészült a tízmilliomodik

by Mészáros Gergely

A brit márka oxfordi üzemében, amely már az 1959-től gyártott klasszikus Mininek is otthont adott, a napokban legurult a gyártósorról a tízmilliomodik MINI.

minitizmillioIdén nyáron számos lehetőség kínálkozik a MINI rajongói előtt, hogy megünnepeljék a márka immár hat évtizedre visszanyúló történetét. És most érkezett a legújabb: a napokban elkészült a tízmilliomodik MINI. A jubileumi modell egy MINI 60 Years Edition, amelyet a különleges esemény apropóján a márka első legyártott kisautójával is szemtől szembe gurítottak a rajongók, majd az 1959-es évjáratú klasszikus Minihez ötvennyolc darab, egyre fiatalabb másik csatlakozott, hogy végül a tízmilliomodik MINI-vel kiegészülve, konvojban érkeztek meg a nagy-britanniai Bristolba, ahol a hétvégén megrendezett Nemzetközi Mini Találkozó több ezer rajongója négy napon át ünnepelte a MINI-t.
minitizmillio01„A tízmilliomodik MINI oxfordi születése minden munkatársunkat büszkeséggel töltötte el. Vannak olyan munkatársaink, akiknek családtagjaik még a klasszikus Mini gyártásán dolgoztak anno ugyanitt” – mondta Peter Weber, a MINI oxfordi gyárának igazgatója. „A márka történetének egy káprázatos fejezetéhez érkeztünk. Büszke vagyok rá, hogy munkatársaim szenvedéllyel gondolnak azokra a termékekre, amelyeket nap mint nap gyártunk” – tette hozzá.
minitizmillio02

Pin It