Porsche Cayenne Turbo S e-Hybrid (Coupe) - A legerősebb

by Mészáros Gergely

A Porsche az e-mobilitás jegyében a Cayenne termékcsalád kínálatát is egy plug-in hybrid zászlóshajóval bővítette. A Coupe karosszériával is elérhető szabadidő-autó akár 40 kilométert is képes megtenni károsanyag-kibocsátás nélkül.

porschecayenneturbosehybrid04A Cayenne modellkínálat csúcsát ezentúl a Turbo S E-Hybrid, valamint a Turbo S E-Hybrid Coupé változat képviseli majd, melynek miközben négy literes V8-as motorja 550 lóerő leadására képes, a nyolcsebességes Tiptronic S sebességváltóba integrált – 136 lóerős - villanymotorral kiegészítve akár 40 kilométert is képes megtenni tisztán elektromos üzemmódban. A 680 lóerős plug-in hybrid – tehát konnektorról is tölthető – hajtáslánc fogyasztása ugyanúgy bámulatos, mint a menetteljesítményei: a 3,8 másodperces sprintidő és a 295 km/h-s végsebesség mellé 3,9-3,7 literes átlagfogyasztás társul (NEDC ciklus szerint). A 900 Nm-es maximális rendszernyomaték alapjáraton elérhető...
porschecayenneturbosehybridcoupeEközben egy kisebb teljesítményű változatot is bevezet a Porsche, a „sima” Cayenne E-Hybrid, illetve a Coupe kiadása alig 462 lóerős, viszont ugyanúgy képes 43 kilométert zéró emissziós üzemmódban haladni. Ilyenkor a Cayenne maximális sebessége 135 km/h.
porschecayenneturbosehybrid03A 14,1 kWh-s kapacitású lítium-ion akkumulátort a raktér padlója alá rejtették, a szabványos 7,2 kW-os fedélzeti hálózati töltővel 2,4 óra alatt teljesen feltölthető. Háztartási aljzatból hat órát vesz igénybe a folyamat, a töltést akár okostelefon segítségével is ütemezheti a tulajdonos. További részletek hamarosan.

Pin It