Lexus LX Már sport csomaggal is

by Mészáros Gergely

A Lexus fényűző terepjárója, az LX mostantól azok számára is érdekes lehet, akik eddig inkább a sportosabb kivitelű autókat részesítették előnyben.

lexuslxsportcsomag01Az 5.7 literes benzinmotorral szerelt Lexus LX570 mindig is a klasszikus eleganciát részesített előnybe a sportossággal szembe. Ezen változtat most a japán luxusmárka észak-amerikai képviselete: átfogó sportcsomagot ajánl az LX három üléssoros kiviteleihez. Kívülről az egyedi sportos hűtőmaszk és orrkialakítás, a hátsó lökhárítóban kialakított diffúzor, valamint a krómdíszítésű, fényezett külső visszapillantó tükrök adják meg az alaphangot. A belső térben félanilines bőrülések várják az utasokat fekete, bordó vagy fehér színben, a tetőkárpitozás magától értetődően fekete.
lexuslxsportcsomag04Természetesen az eredeti küldetéséről sem feledkezett meg az LX, ezért a Sport csomag magában foglalja a Luxus csomagot is, melynek többek között a részei a klimatizált ülések, a négyzónás klímaberendezés, a head-up display, a fűthető karimájú volán, valamint a Mark Levinson sourround audioberendezés. A biztonsági arzenál szintén teljes körű, olyan modern funkciókkal felvértezve, mint az automata vészfékrendszer, a sávelhagyásra figyelmeztető berendezés, az adaptív sebességtartó automata vagy az automatikus távolságifény-szabályozás.
lexuslxsportcsomag05A Sport csomag egyelőre csak az észak-amerikai piacon elérhető, később talán a közel-keleti vevők számára lesz is opció lesz. A „Sport package” felára nem egészen 8000 dollár, azaz körülbelül 2.300.000 forint.
lexuslxsportcsomag02

Pin It