Ferrari 488 Pista A NOVITEC is Pistát ajánlja

by Mészáros Gergely

82 extra lóerőt és 128 Nm-nyi plusz nyomatékot sajtol ki a NOVITEC a Ferrari 488 Pista ikerturbós V8-asából, úgyhogy a karbon aerodinamikai csomag és a kovácsolt könnyűfém felnikészlet már csak a felesleges ráadást jelenti.

novitecferrari488pista02Egyre jobban tetszik ez a Pista! Noha a 488 Pistát (pálya) a Ferrari legerősebb ikerturbós V8-asa hajtja, a tuningmesterek képtelenek elnyomni azon perverz vágyukat, hogy még több lóerőt, még több Nm-t préseljenek ki belőle. Nos, a NOVITEC szakemberei sem kivételek ez alól, s értő kezeik szerint a Pista is ideális alany a továbbfejlesztés számára.
novitecferrari488pista10A Novitec két N-TRONIC vezérlőmodul alkalmazásával három különböző teljesítményszintet kínál a 488 Pistához, nemcsak megemelve a töltőnyomás határát, hanem új befecskendezési és gyújtási „térképet” biztosítva a vezérlőelektronika számára. További optimalizációs lehetőség nyújt a kipufogórendszer lecserélése, a NOVITEC ez esetben is többféle opciót kínál, többek között elektronikus hangképzésűt, rozsdamentes acélból vagy különösen könnyű INCONEL kivitelűt, utóbbi anyagot használják a Formula 1-ben is. Természetesen a sportkatalizátorok is a kínálat részét képezik.
novitecferrari488pista08Ennek eredményeként a legszélsőségesebb verzióban a nyolchengeres turbómotor csúcsteljesítménye 802, a maximális nyomatéka pedig 898 Nm-re nő, hogy aztán a Pista brutálisan szabhasson. Mindössze 2,7 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, s akár 345 km/h-val is bír repeszteni. A NOVITEC szerint azonban a rugalmasság terén is lélegzetelállító a tuningolt olasz gép.
novitecferrari488pista12A karosszéria átalakításakor a „meztelen” karbon elemek használatakor nem pusztán a látványra gyúrtak a dizájnerek, sokkal inkább a hatékonyság volt a cél. A szélcsatornás vizsgálat szerint az előre nyúló front-spoiler jócskán csökkenti az első tengelyra ható felhajtóerőt, ahogy az oldalsó légterelők is hathatósan irányítják a levegőt a megfelelő irányba. A Ferrari aerodinamikáját a hátsó szárny teszi kiegyensúlyozottá, persze a Pista látványnak sem utolsó. Ebben persze a Vossen által gyártott, NOVITEC tervezésű kovácsolt könnyűfém kerekek is ludasak. A 20, 21 és 22 colos méretben elérhető felniken Pirelli P Zero gumiabroncsok feszülnek.
novitecferrari488pista13A brutális menettulajdonságokhoz a NOVITEC hidraulikus felfüggesztési rendszere is hozzájárul, mely körülbelül 35 milliméterrel csökkenti az utazási magasságot. Parkolóházban vagy fekvőrendőr esetén viszont 40 milliméterrel képes megemelni az első tengely magasságát, majd egy újabb gombnyomásra – vagy a 80 km/h-s tempó elérésekor - visszatér az eredeti helyzetébe. Az utastérben az individualitásé a főszerep, a vásárlónak csak abban kell döntenie, hogy milyen színű bőrt, Alcantarát és más kárpitanyagokat szeretne. Önök is bevállalnák Pistát?

Pin It