Ford Mustang Shelby GT350R 2020 A nagy testvér nyomában

by Mészáros Gergely

A Mustang Shelby GT350R 2020-as generációját a GT500-as receptje alapján „főzték újra”.

fordmustangshelbygt350r2020c„Mindig is az volt a tervünk, hogy a GT500 program legújabb innovációit a Mustang-palettán is alkalmazhassuk” – nyilatkozta Ed Krenz, a Ford Performance vezető mérnöke a GT350R megújulás kapcsán. „A GT3 legújabb frissítései a csúcson tartják az autó versenyképességét, akár pályán, akár közúton használva” –tette hozzá.
fordmustangshelbygt350r2020dzA 2020-as újdonságok között szerepel többek között az első futómű, illetve a kormánycsukló geometriájának módosítása, mely az újrakalibrált szervokormánnyal egyetemben folyamatosan arra készteti a pilótát, hogy a korábbinál is nagyobb sebességgel „támadja meg” a kanyarokat. Ugyanakkor a Mustang Shelby aerodinamikáján is finomítottak, ráadásul a jókora első légterelő és hátsó szárny mellé szénszálas felnik is társulnak. További súlymegtakarítást jelent, hogy az autóból kidobták a „felesleges” hátsó üléseket is. Emellett új árnyalatokkal bővült a színpaletta, már „Grabber Lime”, Twister Orange, Iconic Silver és Red Hot Metallic fényezéssel is megvásárolható a Mustang Shelby GT350R.
fordmustangshelbygt350r2020bFeltétlen említést érdemel még, hogy 2020-tól a Mustangban széria a FordPass Connect, melynek segítségével a tulajdonosok okostelefonjaikon keresztül is kapcsolatba léphetnek az autójukkal. Megnézhetik, hogy hol parkolnak, nyitni és zárni tudják az ajtajukat, netán ellenőrizni az üzemanyag- és az olajszintet. Az opcionális Technology csomag pedig 12 hangszórós B&O hifit, hanggal vezérelhető navigációt, valamint hátsó keresztirányú forgalomfigyelő segédet is tartalmaz.