Škoda KAMIQ Ötcsillagos minősítés a törésteszten

by Mészáros Gergely

A Škoda városi szabadidő-autója a maximális, azaz öt csillagos eredményt ért el az EuroNCAP törésteszten. A KAMIQ különösen jól szerepelt a felnőtt utasok és a kerékpárosok védelme szempontjából.

skodakamiq13Christian Strube, a ŠKODA igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja így értékelte az újabb ötcsillagos eredményt: „Járműveink aktív és passzív biztonsága kiemelt fontosságú a Škoda számára. Az a tény, hogy a legújabb modellünk, a KAMIQ a maximális ötcsillagos eredményt ért el az EURNCAO törésteszten, megmutatja, hogy milyen magasra tettük a mércét a járműveink biztonsága terén, valamint, hogy milyen sikeresek a mérnökeink ezen a területen.
skodakamiq04Még az EuroNCAP tesztelői is kellemesen meglepődtek, hogy a KAMIQ milyen jól védi a felnőtt utasokat és a kerékpárosokat, míg az előbbi téren 96 százalékot ért el a városi szabadidő-autó, addig a bringások védelmére a teljes hat pontot odaítélték neki az ítészek. A vezetőtámogató rendszereinek hatékonyságára három és fél pontot kapott a KAMIQ a maximálisan elérhető négyből, vagyis összességében rendkívül jól állta a próbát.

Pin It