Audi A5 2020 - Illesztőprogram 2020

by Mészáros Gergely

Gyorsabb és egyszerűbb MMI érintőképernyős rendszerrel és takarékos mild-hybrid technológiával érkezik a finoman átrajzolt Audi A5-család 2020-as kiadása.

audia5cabriolet 2020fA 2020-as Audi A5 család – a megjelenését illetően - határozottan a sportosságra gyúr, a magasabb méretosztályoktól, illetve a nemrég frissült A4-estől megörökölt stíluselemek a négykarikás modellvariánsok – Coupe, Sportback és Cabriolet – dinamikus oldalát emelik ki. Így például a kicsit szélesebb és laposabb Singleframe hűtőmaszk az ikonikus Audi Sport Quattróra emlékeztet. De az egész autó élesebbé vált, a nagyobb légbeömlők, a diffúzorral ellátott hátsó lökhárító és a tagolt gépház több lóerőt, nagyobb vezetési élményt ígér az elődnél. A sarkos fényszórók alapra LED-esek, opcióként Matrix LED-es egységek is elérhetők hozzá, hátul ugyancsak LED-es lámpákkal és dinamikus irányjelzőkkel kiegészítve.
audia5coupe 2020eAz utastérben a legfontosabb újdonság a 10,1 colos érintőképernyővel felszerelt, gyorsabb és egyszerűbb MMI infotainment rendszer, mely immár a szabad szövegbevitelt és a „természetes nyelvű” hangvezérlést is biztosítja. A letisztult grafikájú, harmadik generációs berendezés funkciói ezen túl is bővültek, az „Audi connect” és az „Audi connect plus” számos online szolgáltatással örvendezteti meg az utasokat. Például a Car-to-X összekapcsolja az autót a város központi agyával, amely a közlekedési lámpákat irányítja.
audia5sportback 2020dA 2020-as A5-család kezdetben négyféle motorvariánssal kerül a kereskedésekbe, mindegyiket 48 voltos mild-hybrid technológia egészíti ki. Utóbbi jelentősen csökkenti az átlagfogyasztást, az S5 esetében például mintegy 0,4 literrel 100 kilométerenként. Az alapváltozatokba egy 161 lóerős 2.0 TDI (35 TDI) és egy 187 lóerős 2.0 TFSI erőforrás (40 TFSI) kerül, hétfokozatú S tronic automata váltóval párosítva. Azoknak, akik ennél több teljesítményt várnak, az Audi egyelőre a négykerék-hajtású, sportfelfüggesztéssel is felvértezett S5 verziót ajánlja, Európában 347 lóerős dízelmotorral, az Öreg kontinensen túl viszont 354 lóerős TFSI egységgel. Mindkettő öt másodpercen belül gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, végsebességük pedig 250 km/h. Természetesen később további variánsok érkeznek, akár quattro összkerék-hajtással és Audi drive select üzemmód-választóval kombinálva.
audis5coupetdi 2020dA 2020-as kiadású Audi A5-család már az idei ősztől megrendelhető, az első példányok 2020 elején érkeznek meg a tulajdonosaikhoz. Az A5 Coupe 40 TFSI indulóára Németországban 42.900 euro.

Pin It