SHARE NOW Bővülő flotta Münchenben

by Mészáros Gergely

2019 végére a BMW Group és a Daimler AG közös vállalkozásaként működtetett SHARE NOW autómegosztó szolgáltatás 1 100 új járműtöltő ponttal és 200 darab zéró emissziójú gépkocsival ad lendületet Münchenben a károsanyag-kibocsátástól mentes mobilitás térnyerésének.

sharenowmunchenMünchen egészségügyi- és környezetvédelmi minisztériuma, a BMW Group és a SHARE NOW autómegosztó szolgáltatás újabb lendületet ad a Bajorország fővárosában elérhető elektromos mobilitás térnyerésének. Az együttműködés kibővítését egy 2019. szeptember 3-án kelt megállapodási nyilatkozat foglalja keretbe, hogy a SHARE NOW autómegosztó szolgáltatás jelentős mértékben növeli tisztán elektromos meghajtású járműflottáját: 2019 végére összesen 200 darab BMW i3 válik elérhetővé München utcáin a SHARE NOW ügyfelei számára. Az iránymutató fejlesztések célja, hogy a müncheni levegő tisztaságának javítása érdekében felgyorsítsák a hosszú távon fenntartható mobilitás térnyerését. Ennek keretében 2020-ra München a már meglévő 460 közterületi járműtöltő oszlop mellé további 550 darabot létesít, a jelenleg elérhető 920 járműtöltő ponthoz így hamarosan további 1 100 társul. Jövő év végéig ezeket plusz 1 655 járműtöltő ponttal egészítik ki, amelyek lakóházak aljában, köztereken és parkolókban várják majd a SHARE NOW autómegosztó szolgáltatás ügyfeleit, miközben privát szolgáltatók további több mint 400 járműtöltő pont telepítését tervezik München közterületein.
Az együttműködés egyértelmű nyertesei a lakosok. Bajorország fővárosában már több mint százezer embernek van tisztán elektromos meghajtású modellel átélt, kézzelfogható tapasztalata. 2018-ban egy széles körben elvégzett felmérés járta körbe a müncheni lakosság elektromos mobilitás irányába tanúsított érdeklődésének kérdését, amelynek eredményeként rámutatott, hogy a lakosság 79 százaléka inkább választana tisztán elektromos meghajtású gépkocsit a belsőégésű erőforrással szerelt modellek helyett, ha legalább ugyanakkora hatótávolsággal bírnának. Az elektromos mobilitás népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint a Münchenben elérhető SHARE NOW autómegosztó szolgáltatás statisztikája: az itteni ügyfelek csak a tavalyi évben több mint 1,5 millió kilométert tettek meg a tisztán elektromos meghajtású járműflotta tagjaival.

Pin It