Citroën Spacetourer 4x4 Ë concept - Kaland az élet!

Masszív 4x4-es hajtásláncával, emelt hasmagasságával és kényelmes utasterével a Citroën Spacetourer 4x4 Ë concept a 21. század kalandora. 

citroenspacetourer4x4e03A Citroën azoknak a családoknak, baráti társaságoknak tervezte a Spacetourer 4x4 Ë koncepciót, akik nem vetik meg a kalandot, s együtt szeretnék élvezni a szabadidős tevékenységeket. Ez meg is látszik az autó külsején, dinamikus színekkel és anyagokkal dobták fel a kisbusz karosszériáját, az új design pedig egyértelműen a SpaceTourer terepes képességeit állítja fókuszba. A 60 milliméterrel megemelt tanulmánynak még a hóláncai is színesek, így a hóban sem veszik el (teljesen) a téli terepruhát viselő Citroën.
citroenspacetourer4x4e02A kétoldali tolóajtóval szerelt egyterű ezúttal ötszemélyes utastérrel látogat el a Genfi Autószalonra, a kabinban pedig puha és meleg anyagok és rengeteg természetes fény várja az utasokat. Utóbbi a többrészes napfénytetőnek is köszönhető, emellett azonban az egyedi műszerfal és kárpitozás is hozzájárul a különleges atmoszférához. A felszereltség praktikus és pazar, többek között lábmozdulatra nyílnak az oldalajtók, a tárolóhelyek kapacitása eléri a 74 litert, s elég hely jut egy snowboardnak az autóban. A biztonsági felszereltség is minden igényt kielégít, számos modern vezetőtámogató berendezés vigyáz a bennülők és az autó épségére. Ilyen a holttér-figyelő rendszer, a közúti táblafelismerő, az automata távfény, s így tovább.
citroenspacetourer4x4e01A Citroën Spacetourer 4x4 Ë concept hajtásáról a BlueHDi 150 S&S dízelmotor gondoskodik – egy hatfokozatú manuális sebességváltóval karöltve, miközben az összkerék-meghajtást a francia terepspecialista, az Automobiles Dangel szállítja. A 4x4 rendszer többféle üzemmódot biztosít a vezető számára, aki egy vezérlőtárcsával választhat a lehetőségek közül. A francia tanulmányautó a Genfi Autószalonon debütál március 7-én.
citroenspacetourer4x4e