Pagani Huayra Roadster Féktelen műremek

Horacio Pagani szerint az új Huayra Roadster nem egyszerűen a kupé megskalpolt változata, hanem annak jelentősen továbbfejlesztett, nyitott változata. Nem mellesleg pedig egy féktelen műremek.

paganihuayraroadster2018bHogy nem beszél a levegőbe a neves autóépítő mester, mi sem bizonyítja jobban, minthogy a vadonatúj Huayra Roadster – az általános trenddel szemben - 80 kilogrammal könnyebb a zárt testvérénél, s még merevebb is nála (tető nélkül). Ez elsősorban az újonnan alkalmazott szénszál-titán hibrid ötvözetnek (Carbo-Triay HP52) köszönhető, emellett azonban más, könnyű anyagokat jelentős mértékben használtak, például szintén új alumínium-ötvözetből (HiForg) készültek a futómű elemei. Az elöl 20, hátul 21 colos felnik mögött pedig karbon-kerámia fékek rejtőznek, s természetesen még az átlátszó tetőpanel széleit is szénszálas kompozitból gyártják. Ugyanakkor egy másik opció is van az utastér eltakarására, a vékony vászontető azért praktikusabb megoldás, mert – használaton kívül - simán elfér a kétszemélyes kabinban.
paganihuayraroadster2018jA pazar kialakítású utastérben viszont egy újabb nemes anyaggal is találkozunk a szénszálon és az alumíniumon túl, a lakberendezők ugyanis gazdagon használtak bőrt is a kárpitozáshoz, az üléseken éppúgy, mint az ajtókon és a műszerfalon.
paganihuayraroadster2018eA lényeg azonban egy kicsit hátrébb rejtőzik: a Huayra Roadster szíve a Mercedes-AMG-től érkezik. Az alaposan megpiszkált 6 literes V12-es erőforrás csúcsteljesítménye 764 lóerő a nyitott kocsiban, a legnagyobb nyomatéka pedig meghaladja az 1000 Nm-t. A félelmetes erőt az Xtrac által épített, új hétfokozatú, kézzel is kapcsolható automata sebességváltó közvetíti a kerekek felé... Mindössze 100 példány készül csak belőle, a nagyközönség először március 7-én, Genfben csodálhatja meg a Pagani legújabb alkotását.