Škoda VISION IN - Célkeresztben India

by Mészáros Gergely

Február 5-én, Újdelhiben leplezi le a Škoda az új VISION IN tanulmányautóját, mely egy a kifejezetten az indiai piac számára fejlesztett kompakt szabadidő-autónak előfutára. Két újabb képet kaptunk róla.

skodavisioninteaserA VISION IN koncepciónak még decemberben mutatta meg az utasterét a Škoda, ezúttal viszont már a megközelítőleg 4,26 méteres SUV külsejéről is kaptunk képeket. Az első tervrajzon szemből látszik az erőteljes szabadidő-autó: a keskeny fényszórók közép fogott széles, fogazott hűtőmaszk és a masszív motorháztető jellegzetes megjelenést biztosít a Škoda számára. A már-már agresszív megjelenéshez a jókora légbeömlőnyílások és a robusztus első spoiler is hozzájárul, várhatóan a szériaváltozat megjelenése némileg szolidabb lesz.
skodavisioninteaser01A második fotó a VISION IN fenekét villantja meg, a háromdimenziós hátsó lámpák azonnal beazonosíthatóvá teszik az autót, miközben a karosszéria teljes szélességén végigfutó fénycsík a SUV széles, dinamikus kiállását hangsúlyozza. Természetesen a csomagtér-fedélen már a Škoda felirat kapott helyet az embléma helyett, s innen, hátulról sem hiányozhatnak a tipikus crossoveres, szabadidő-autós stílusjegyek. Egyébként a VISION IN lesz a Škoda első indiai modellje, mely a helyi piac számára kifejlesztett MQB A0 IN szubkompakt platformra épül majd.