NOVITEC N-LARGO McLaren 720S Spider Széles, lapos, villámgyors

by Mészáros Gergely

A neves német karosszériaszabász és tuningfenomén, Vittorio Strosek is részt vett a világ egyik legizgalmasabb sportkocsijának az átalakításában, melynek eredményeként megszületett a NOVITEC N-LARGO McLaren 720S Spider.

NOVITECNLARGoMCL720SSpider02Az N-LARGO típusjelzést azok a csúcskategóriás gépek kaphatják meg, melyek a NOVITEC tuningműhely kezelése által egy igen látványos widebody karosszériakittel gazdagodtak. Ezúttal a McLaren 720S Spider nyerte el ezt a megtiszteltetést, a különleges angol roadsterből mindössze 15 példány készül.
NOVITECNLARGoMCL720SSpider03A szénszálas anyagból készült, szélcsatornában tökéletesített widebody szett tervezésében a német tuningguru, Vittorio Strosek is részt vett, így nem csoda, hogy az első tengelynél 6, a hátsó tengelynél pedig 13 centiméterrel szélesebb karosszéria igencsak látványosra sikerült. Bármilyen szögből nézzük, a NOVITEC N-LARGO MCLAren 720S Spider igazi mestermunka, egy közúti rakéta, mely a Vossennel közösen fejlesztett MC2-es kovácsolt felniken gurul. Elöl egyébként 245/30 ZR 20-as méretű, hátul pedig 325/25 ZR21-es méretű Pirelli P ZERO gumiabroncsok feszülnek a kerekeken.
NOVITECNLARGoMCL720SSpider04Miközben a különböző méretű felnik jól hangsúlyozzák a kétüléses sportkocsi ék alakját, addig a durván kiszélesített sárvédők izgalmas homokóra-formát biztosítanak az autó számára. Az új alkatrészeket egyébként úgy képezték ki, hogy tökéletesen vezetik a levegőt a kívánt irányba, például a beépített légbeszívó nyílásokon keresztül a hátsó féktárcsákhoz és –nyergekhez, de a motor hűtését is így oldották meg.
NOVITECNLARGoMCL720SSpider01Más területeken is izgalmas eredmény született a szénszálas anyagok használatával, mivel a „meztelen” szénszálas betétek – többek között az áttervezett csomagtér-fedélen, az oldalsó visszapillantó tükrökön, vagy a mozgatható hátsó szárnyon – igencsak kivételes megjelenést garantálnak a brit sportautó számára. Ráadásul a futóműnél alkalmazott sportrugók 35 milliméterrel csökkentik a McLaren 720S Spider hasmagasságát, ezzel is kiemelve a tuninggép száguldásra termett karakterét.
NOVITECNLARGoMCL720SSpider05Mert menni azt nagyon tud a McLaren, már gyári változatban is. Ám az ikerturbós négyliteres V8-as egység igencsak jó alapot nyújtott a NOVITEC professzionális hangolása számára is, mely szokás szerint három különböző teljesítményszintet kínál fel a tulajdonosoknak. A plug-and-play NOVITEC N-TRONIC kiegészítő vezérlőegység a legideálisabb esetben plusz 86 lóerőt és 108 Nm-t szabadít fel, vagyis a McLaren 806 lóerőt és 878 Nm-t szabadít az útra. Így a közúti rakéta 2,7 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, míg a 200 km/h-s tempót 7,5 másodperc alatt éri el. Csúcssebessége 346 km/h. A brutális menettulajdonságokhoz a nagy teljesítményű kipufogórendszerek is hozzájárulnak, melyek rozsdamentes acélból vagy INCONEL-ből készülhetnek.
NOVITECNLARGoMCL720SSpider09Természetesen - a mai divat szerint - az N-Largo utastere abszolút a tulajdonosok ízléséhez alakítható, bármilyen bőr, Alcantara és más nemes anyagok elérhetők hozzá. A rendkívüli sportkocsiból mindössze 15 példány készül majd.