Toyota Supra A70 és A80 Újra gyártják az alkatrészeiket

by Mészáros Gergely

A Toyota bejelentette, hogy a GR Heritage Alkatrész Projekt keretében újra pótalkatrészeket gyárt majd az A70 (forgalmazás időszaka: 1986-1993) és A80 (forgalmazás időszaka: 1993-2002) Supra modellekhez, méghozzá hazai és külföldi piacokra (Észak-Amerika, Európa stb.) egyaránt.

Toyota Supra A70

A vadonatúj Supra bemutatása új lendületet adott a korábbi generációs modellek tulajdonosai által világszerte életre hívott klubtevékenységnek. Éppen ezért a Toyota úgy döntött, hogy a gyűjtők által leginkább kedvelt két modellgeneráció, a Supra A70 és a Supra A80 modellekhez újra elkezdi bizonyos alkatrészek gyártását – méghozzá a versenyistállója, a TOYOTA GAZOO Racing által.

Toyota Supra A80

A projekt célja olyan alkatrészek újra gyártása, amelyek már nem beszerezhetők, és e részegységek forgalmazása eredeti alkatrészként, hogy a klasszikus Suprák rajongói még hosszú időn át élvezhessék kedvenc autójukat. Az egyes alkatrészekkel kapcsolatos részletek hamarosan elérhetőek lesznek a TOYOTA GAZOO Racing honlapján. Az újragyártott alkatrészek a Toyota márkakereskedésekben lesznek megvásárolhatók, ugyanúgy, mint a normál eredeti alkatrészek.

Toyota Supra A70 kardantengely

A GR Heritage Alkatrészeket kiállítják majd a 2020-as Tokiói Auto Show során is, amit a Makuhari Vásárvárosban (Mihama-ku, Chiba City) rendeznek meg 2020. január 10-12. között. Az újragyártott alkatrészek között természetesen lehetnek eltérések a piacok és a modellváltozatok függvényében. Alább olvasható, hogy mely alkatrészek lesznek újra elérhetőek a közeljövőben:

  • A70 Supra: kardántengely, ajtókilincsek, üzemanyagszint-jelző, ablakszigetelő gumicsík, első emblémák, stb
  • A80 Supra: Fényszórók, ajtókilincsek, fékrásegítő, stb

Toyota Supra A80 fenyszoro