Volkswagen Arteon R-Line Edition - Egyedülálló karakter

by Mészáros Gergely

Az új Volkswagen Arteon R-Line Edition elsősorban a menetdinamikára és az utazási minőségre fókuszál: az egyedi stílusjegyekkel, gazdag alapfelszereltséggel és nagyteljesítményű motorokkal felvértezett Gran Turismóból mindössze 250 példány készül.

volkswagenarteonrlineedition05Az Arteon R-Line Edition széleskörű (alap)felszereltsége – ebben a formában - nem érhető el a sorozat bármely más változatában. Így például az expresszív, fekete tetővel kiegészített Moonstone szürke fényezés is kizárólag a korlátozott példányszámú modell sajátossága, amihez tökéletesen passzol a 20 colos, Roasario fantázianevű, rotort mintázó könnyűfém felni-szett stílusa, illetve a hátsó ablakok lesötétítése.
volkswagenarteonrlineedition11Az Arteon R-Line Edition belső tere ugyancsak kifogástalanul illik az autó külsejéhez, a sötét Nappabőr kárpitozás mellé változtatható fényű hangulatvilágítás, valamint a téli csomag részeként fűthető első és hátsó üléspár is jár. A Digital Cockpit és a Discover Pro infotainment rendszer szintén széria, mely a navigációs feladatokon túl vezeték nélküli App-Connect, hangvezérlés és digitális rádióvétel funkcióval is rendelkezik. A kulcs nélküli nyitást és zárást, illetve motorindítást biztosító Keyless Access rendszernek hála, az Arteon kulcsa végig a vezető zsebében maradhat.
volkswagenarteonrlineedition12Mindemellett az Arteon R-Line Edition a legmodernebb vezetéstámogató asszisztensek széles tárházával első osztályú kényelmet és magas szintű biztonságot nyújt a pilótának és az utasainak, többek között alap az Area View funkcióval kiegészített Park Assist segéd, a táblafelismerő rendszer, a sávváltást segítő asszisztens, az autonóm vészfékrendszer, valamint a prediktív adaptív tempomat.
volkswagenarteonrlineedition09Az R-Line Edition motorválasztéka szintúgy megfelel az autó küldetésének, csak a legerősebb erőforrások kerülhetnek a gépházteteje alá. Egyébként mindegyik 2 literes, pusztán a teljesítményük eltérő: a TDI egységek 190, illetve 240 lóerősek, a benzinesek pedig 190 és 272 lovasak. Mindegyikhez hétfokozatú DSG automata váltó kapcsolódik, az erősebb verziók esetén a négykerék-hajtás és az adaptív lengéscsillapítókkal szerelt DCC felfüggesztés is az alapfelszereltség része. Érdekes, hogy a wolfsburgi Gran Turismo menetstabilizálója kikapcsolható. Az Arteon R-Line Edition már rendelhető, németországi alapára 55.970 euró.