Suzuki - Tokiói-egyveleg 2020

by Mészáros Gergely

Van itt minden, mi szem-szájnak ingere: motorkerékpár ihletésű Swift Sport különkiadás, különleges kivitelű Jimny Sierra a tenger szerelmeseinek, titkos városi bázis négy keréken, sőt, még egy hajó is feltűnik az autók között. A Suzuki standja következik Tokióból.

suzukiswiftkatanaedition02Egyértelmű, hogy számunkra talán a Swift Sport Katana változata a legizgalmasabb a Suzuki tokiói standjáról, melyet a japán gyártó a kultikus motorkerékpárjáról (azt meg a szamurájok kardjáról) nevezett el. A Katana karosszériáját alaposan kigyúrták, a szélesebb sárvédőkhöz igazították a vadabb látványt nyújtó lökhárítókat is, a hátsóba pedig nagyobb kipufogóvégeket integráltak. Természetesen a Katana ugyanazt az ezüst fényezést viseli, mint a kétkerekű testvére, a vörös és fekete harci színek pedig azt jelzik, hogy éppen hadi ösvényre lépett. Ehhez nagyobb felniket és Yokohama gumikat is magára húzott, illetve a fékrendszerét és a futóművét is megerősítették a tervezők. Teljesítményadatokat ugyan nem árult el a Suzuki, ám a széria Sport gépházteteje alatt dolgozó 1.4 literes, 138 lóerős Boosterjet turbómotor is virgoncan mozgatja a kis kedvencünket.
suzukijimnysierramarinestyleHasonlóan menő koncepció a Jimny Sierra Marina Style, mely egyértelműen a tenger és a hajózás szerelmeseit szólítja meg. Ugyanakkor az apró terepjáró külsejéről lerí, hogy továbbra sem ijed meg a szárazföldi kihívásoktól, mindegy, hogy milyen terepre téved. A spéci lökhárítóján például masszív kampók, a kiegészítő tetőboxán pedig fényes LED-lámpák és horgászbot-tartó tokok várják, hogy feladják nekik a leckét.
suzukihustlerstreetbase03A Hustler Street Base sem szokványos felszereltséggel és külsővel hívogatta az érdeklődőket, a magas építésű, kis alapterületű autó (kei-car) a Suzuki szerint egy „titkos bázis, mely a város körül mozog”. A fene se érti, mire gondolhatott a japán gyártó, de nem vagyok deszkás, úgyhogy lehet, hogy csak nem értem a szlenget. Mert a Street Base verzió csomagterében kialakítottak egy egyedi gördeszka-tartót, a LED-ektől csillogó tetőkárpitja pedig akár egy Rolls-Royce-é.
suzukijimnysierramarinestyle03A három speciális kivitel mellett is számtalan modellt megcsodálhatott a japán közönség, mindemellett a hajózás és a motorozás rajongói is megtalálhatták a favoritjukat a Suzuki kiállítási területén. Viszlát, Bécsben!