Mitsubishi eK Space & X Space 2020 - Nagyra nőttek

by Mészáros Gergely

Persze, csak a kategóriájukhoz képest, de az eK Space és eK X Space – nevükhöz illően – nagyobb tengelytávot, több helyet és praktikusabb tolóajtót kínál – normál társaikhoz képest.

MitsubishieKSpace2020A Tokióban bemutatott Mitsubishi eK Space és eK X Space egyaránt kei-car, nem meglepő módon az eK család tagjai, ebből kifolyólag pedig mindkettőnek lesz Nissan párja is. A nevükben szereplő Space jelzőhöz méltón több helyet és praktikusabb használhatóságot kínálnak a hagyományos kivitelű testvérmodelljeiknél, ami elsősorban a hosszabb tengelytávból adódó nagyobb hátsó lábtérnek, az oldalsó tolóajtóknak és a magasabb tetőnek köszönhető. Nem csoda, hogy a két újdonság a fiatal, kisgyerekes családokat célozza meg, akik például nap, mint nap gyermekülést használnak.
MitsubishieKXSpace2020aA tavasztól megvásárolható eK Space és eK X Space szívó és hibrid rendszerrel kiegészített turbós benzinmotorral, valamint CVT váltóval kerül a kereskedésekbe, ám a pontos műszaki paraméterekkel egyelőre adós a Mitsubishi. Nagy meglepetés azért nem várható, vagyis valószínűleg 0.66 literes erőforrások kerülnek a gépháztető alá. Ugyanakkor mindegyikben széria a Hill Descent Control és a MI-Pilot vezetéstámogató asszisztenscsomag, ami számtalan funkcióval segíti a pilótát. További részleteket tavaszra ígér a gyártó.