Mercedes-Benz Marco Polo 2020 - Távvezérelt kényelem

by Mészáros Gergely

A világ legnagyobb idegenforgalmi és szabadidő kiállításán (CMT – Caravan, Motor and Tourism) a Mercedes-Benz standján minden a csatlakoztathatóságról szól: a stuttgarti márka már az innovatív Mercedes-Benz Advanced Control (MBAC) interfészmodullal szereli fel a Marco Polo lakókocsiját.

mercedesbenzmarcopolo2020uA Mercedes-Benz Marco Polo 2020 tavaszától az új MBAC interfészmodulnak köszönhetően négykerekű okosotthonná válik, többek között olyan funkcióknak hála, mint például a lámpák vagy a fűtés okostelefonos vezérlése révén. Ráadásul mindezt alapáron kínálja a Mercedes-Benz. Nézzük a részleteket!
mercedesbenzmarcopolo2020 mbac01„2020-tól kezdve standard felszereltségként kínálja a Mercedes-Benz az MBAC-t a Marco Polo lakóautók számára. Ezzel pedig teljesen új szintjét tudjuk kínálni a kempingezés szerelmeseinek, megfelelve annak a törekvésünknek, hogy innovatív vezető szerepet töltsünk be a szegmensben” – magyarázza Klaus Maier, a Mercedes-Benz haszonjárművek marketing és értékesítési vezetője.
mercedesbenzmarcopolo2020 mbac22A pilótafülkében lévő központi, 10,25 colos érintőképernyő, valamint egy okostelefonos alkalmazás segítségével számos funkció intuitív módon vezérelhető. Ilyen például a friss- és a szennyvíz szintjének az ellenőrzése, a kiegészítő akkumulátor töltöttségi szintjének a kontrollálása, a meleg-levegős kiegészítő fűtés programozása, beleértve az időzítést és az éjszakai hőmérséklet beállítását, az elektromos napfénytető, valamint a felső hálóhely nyitása és zárása, a hangrendszer állítása, a belső világítás színhőmérsékletének és fényerősségének a vezérlése. Szóval, rengeteg minden.
mercedesbenzmarcopolo2020 mbac11Emellett a személygépkocsikból már jól ismert MBUX multimédiás rendszer integrációjának hála, a Mercedes me connect szolgáltatások is elérhetőek lesznek a Marco Polóhoz. Ezek között olyan érdekességek szerepelnek a szokásos navigációs feladatok vagy karbantartás és baleset menedzsment mellett, mint a távoli gépjármű-diagnosztikája és telediagnosztika vagy a járműfigyelés.
mercedesbenzmarcopolo2020lyMindemellett az új Külső Premium Sport csomag bevetésével még stílusosabb is lett az Marco Polo. A sokrétű készlet legfigyelemreméltóbb elemei a krómozott betétekkel ellátott lökhárítók és az 5 küllős kivitelű könnyűfém felnik. Ráadásul még a féknyergeken is feltűnik a Mercedes-Benz felirat, végül, de nem utolsósorban hamarosan sportfutóművet is lehet rendelni a Marco Polóhoz.