TOM’s Racing Toyota Century - Kicsit más

by Mészáros Gergely

A Toyota Century a japán autógyártás egyik legkifinomultabb és legkülönlegesebb műremeke, még a japán császár is „őt” ajánlja. Szóval, igazi exkluzív luxusautó, meglehetősen konzervatív külsővel. Volt eddig!

tomsracingtoyotacentury2020a

A TOM’s Raning nem ma kezdte a szakmát: az 1974-ben alapított cég mind a motorsport, mind a tuning világának elismert és sikeres szereplője, gyakorlatilag a hivatalos partnerének is tekinthető. Ezúttal a hagyománytisztelő megjelenésű luxuslimuzint, a Century-t vették kezelésbe a japán tuningszakik, a finoman szólva is érdekes eredményt pedig a Tokiói Autókiállításon csodálhatta meg a közönség.

tomsracingtoyotacentury2020b

A nem túl harsány, inkább visszafogott kiegészítő karosszériakészlet ellenére abszolút megváltozott a Century karaktere, a peres gumikra és a 21 colos krómozott felnikre ráültetett karosszéria a négy ovális kipufogóvéggel és a LED-ekkel megszórt első spoilerrel minden, csak nem konzervatív. Biztosan a metálszürke fényezés is hozzájárul a sportos arculathoz, meg az oldalsó szoknyák is alacsonyabbnak mutatják az autót, de tényleg megdöbbentő az összhatás.

tomsracingtoyotacentury2020

Az utastérben a TOM’s Racing meghagyja a döntés jogát a leendő tulajdonosoknak, a Century fejedelmi kényelmet nyújtó kabinja szinte teljesen testre szabható. Nincs lehetetlen a lakberendezők számára. A villanymotorral támogatott 5.0 literes V8-as erőforrással hajtott Century különkiadásból egy 36 darabos miniszériát tervez piacra dobni a TOM’ Racing, a luxuslimuznok kiszállítása idén nyáron kezdődik meg. 28.160.000 jentől megvásárolható.