Bentley Flying Spur - Belső szépség

by Mészáros Gergely

Az új Bentley Flying Spur a világ egyik legkifinomultabb és legfényűzőbb, kézműves munkával készülő utasterével büszkélkedhet.

bentleyflyigspurinterior02Hogy a világ egyik legpompásabb, legkomplexebb kabinja így összeálljon, pontosan 141 kézműves mester serénykedik: a Flying Spur 60 „testreszabható” berendezési tárgyát mintegy 350 egyedi bőrdarabbal burkolják be, és közben több mint 3 kilométernyi fonalat használnak fel. Természetes, hogy az észak-európai bikákból származó összes bőr a húsipar mellékterméke, ami azt jelenti, hogy amellett, hogy fenntartható forrásból származik, a mérséklet éghajlat kevesebb parazitát és természetesen foltmentes felületet „garantál”. A Bentley Flying Spur vásárlói 14 belső bőrszín közül választhatnak, amit 23 kontrasztos varrással egészíthetnek ki.
bentleyflyigspurinterior05Bármilyen meglepő (vagy sem) a kabinban a volánhoz kell az egyik legtöbb időt és munkát befektetni: öt méternyi cérnát kell precízen 352 varratlyukon átbújtatni, hogy a gyönyörű látvány nyújtó 168 keresztszemes öltés összejöjjön. A rendkívül bonyolult, ismétlődő mozdulat géppel nem elvégezhető, így egyetlen kormánykerék elkészítése három és fél óráig tart a magasan képzett szakembernek.
bentleyflyigspurinterior10A különböző vastagságú cérna miatt egyébként öt különböző varrógépet használnak az utastér elemeihez, a légzsák körüli öltések például a legvékonyabb cérnát és megfelelő óvatosságot igényelnek. A komfortos ülések kézi összeszerelése 12 óráig tart, az opcionális „Bentley-szárny” hímzések 5103 öltésből állnak. A kabint a háromdimenziós, gyémánt-mintázatú steppelt bőrből készülő ajtóbetét teszi teljessé, melynek tervezőit a Bentley EXP 10 Speed 6 ihlette meg.