MNASZ - Országos sportági szakszövetség lett

by Szélpál Imre

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke szerint fontos lépés, hogy a Fővárosi Törvényszék országos sportági szakszövetséggé nyilvánította a szervezetet.
2018 SEMA PAPADAKIS COROLLA 05A sportvezető azt mondta, amikor 2015-ben először elnökké választották, az egyik fő céljának éppen azt jelölte meg, hogy a szövetség jogi státusát a lehető leghamarabb tisztázzák. "Mindez azt jelenti, hogy az MNASZ mostantól a magyar autósportban kizárólagos jelleggel, a vonatkozó törvényben és más jogszabályokban meghatározott feladatokat lát el és a törvényben meghatározott különleges jogosítványokat gyakorol" - mondta Oláh Gyárfás, hozzátéve, hogy a szövetség változatlanul az egyik legfontosabb tevékenységének azt tekinti, hogy a hazai versenyeket biztonságos körülmények között rendezzék meg.
AudiWTCR2"Az MNASZ-nek ebben nagyon lényeges a szerepe, a versenyzők és a nézők biztonsága ugyanis minden magyarországi autósportos eseményen a legfontosabb szempont" - fogalmazott az elnök, aki szerint az országos sportági szakszövetségi jogi státussal számos más jogosítványt is kapott a szervezet, amely 1994 októbere óta teljes jogú tagja a nemzetközi szövetségnek (FIA). "Ez az MNASZ létezésének és szerepeinek megerősítése is mind az FIA, mind pedig a magyarországi állami szervek felé" - tette hozzá Oláh Gyárfás.