Berlini rendőrök - A jövő autójával járőröznek

by Szélpál Imre

A német főváros rendőrsége két Toyota Mirai üzemanyagcellás autót állított szolgálatba.
64915 01 toyota mirai polizei lightboxHogy ez miért hír? Mert Berlin már infrastrukturálisan is felkészült a hidrogén alapú közlekedésre. Halk, biztonságos, dinamikus, egy feltöltéssel akár félezer kilométert is elmegy, és utána pár perc alatt ismét indulásra kész: a hidrogén üzemanyagcellás közlekedés úttörője, a Toyota Mirai hamarosan második generációjába lép, ám még a kifutó modellnek is megvan a létjogosultsága: jól jelzi ezt, hogy egyre több közületi felhasználó teszi le a voksát a jövő hajtástechnológiája mellett. Most a német főváros, Berlin rendőrsége vett át két Mirai szedánt tartós használatra. A berlini fenntartható fejlődés program (Berliner Programm für Nachhaltige Entwicklung, BENE) keretében, az európai regionális fejlesztési alap (ERDF) támogatásával üzembe állított autókat a járőrkocsik összes szabványos tartozékával felszerelték, azokat rendszeres ellenőrző utakra, illetve a rendőrségi állomány szállítására fogják használni.
64923 07 toyota mirai polizei lightboxA két hidrogénüzemű autót Németország egyik legnagyobb Toyota-kereskedése, az 1976-ban alapított, jelenleg 12 kereskedést és szakszervizt üzemeltető Motor Company adta át a berlini rendőrségnek. A német főváros nemcsak azért ideális helyszín a Mirai mindennapos használatára, mert Európa egyik politikai és kulturális központjaként hatékonyan hívhatja fel a figyelmet a fenntartható, környezetbarát közlekedés támogatásának és fejlesztésének szükségességére, hanem mert már jelenleg is megfelelő infrastruktúrával; öt H2-töltőállomással rendelkezik. Az első generációs Toyota Mirai a világ első szabadon megvásárolható, egyben a legnagyobb számban eladott hidrogén üzemanyagcellás személyautója. Két darab nagy nyomású üzemanyagtartálya összesen 5 kilogramm hidrogén tárolására alkalmas, ami több mint 500 kilométer megtételére elegendő.
64921 03 toyota mirai polizei lightboxAz akkumulátoros elektromos autókkal ellentétben a hidrogén üzemanyagcella működését nem befolyásolja a hideg időjárás – a Toyota a modell 2015-ös bevezetését megelőzően hosszasan tesztelte a Mirai prototípusait a kanadai Yellowknife környékén, ahol télen akár mínusz 30 Celsius-fokig is süllyed a hőmérséklet. A 154 lóerős villanymotor áramellátásáról gondoskodó hidrogén üzemanyagcella 100 kilométeren 76 dekagramm hidrogént fogyaszt, működésének egyetlen mellékterméke pedig a vízpára.