Hyundai i20 2020 - Megérkezett

by Mészáros Gergely

Íme, a testet öltött, négykerekű „érzéki sportosság”. Megkaptuk az első hivatalos gyári fotókat az új Hyundai i20-ról.

hyundaii20 2020Ahogy a múlt héten már megírtuk: az „érzéki sportosság” – Sensuous sportines – dizájnfilozófiát négy alapvető elem – az arányosság, az építészet, a stílus és a technológia – harmóniája jellemzi. Ennek köszönhetően a Hyundai i20 egy kifejezetten dinamikus, markáns karakterű városi kisautó formájában született újjá, a mai trendeknek megfelelően sokféle egyedi opcióval és személyre szabási lehetőséggel.
hyundaii20 2020cA dél-koreai újdonság frontrészét a szélesebb és laposabb hűtőmaszk határozza meg, melyet éles metszésű, a sárvédőkbe is mélyen beleharapó fényszórók foglalnak keretbe. A már-már agresszíven feszes vonalak hátrébb is folytatódnak, a kocsi oldalát emelkedő övvonal és merész karaktervonalak teszik izgalmassá, s nem meglepő módon a hátsó lámpák szintén belemarnak a hátsó sárvédőkbe. A C-oszlop kialakítása sem hagyományos, a kéttónusú fényezés és az oldalablakok alján végigfutó krómcsík különösen jól kiemeli a szokatlan részletet. A könnyűfém felnik dizájnja tökéletesen passzol a sportos, fiatalos dizájnhoz.
hyundaii20 2020bAlighanem az új i20 tervezőit a Zorro-legendája sem hagyja hidegen, hiszen a vékony LED-szalaggal összekötött hátsó lámpaegységekben Z „betűt” formázó fénycsík teszi éjjel-nappal felismerhetővé az autót, az „áldiffúzor” már csak a hab a tortán.
hyundaii20 2020aA belső dizájn egyelőre még rejtély, mindössze annyit közölt a Hyundai, hogy a digitális műszercsoport és a központi érintőképernyő lesznek a letisztult, ergonomikus berendezés fő elemei. A műszaki részleteket is később ismerhetjük meg részletesen, de a legfrissebb információk szerint a jól ismert 1.0 literes háromhengeres T-GDI motor mellé várhatóan egy jóval erősebb egység is bekerül, mely a nagyteljesítményű N verzióban teljesít majd szolgálatot. Hamarosan további részletekkel jelentkezünk, premier március 3-án, Genfben.
hyundaii20 2020cs