Audi Q3 Sportback - Megnyerte a „Best Cars” olvasói szavazását

by Szélpál Imre

Az Audi Q3 Sportback, amely néhány hónappal ezelőtt mutatkozott be, komoly mezőnyben bizonyított a „Best Cars 2020” olvasói szavazás „Kompakt SUV/terepjáró modellek” kategóriában.
audiq3sportback28Az Audi kitűnő eredményét az A1, az A5 Sportback, az A8 és az e-tron dobogós helyezése teszi teljessé. A népszerű verseny az „auto motor und sport” szaklap szervezésében valósult meg. „A Q3 Sportback győzelme egy páratlan megerősítés számunkra, különösen mióta tavaly győzedelmeskedtünk a műszaki szempontból igen közeli rokonnak számító Q3 modellel.” – nyilatkozta a stuttgarti ünnepélyes díjátadón Marc Lichte, az Audi vezető formatervezője. „Az ügyfelek értékelik a progresszív megjelenésű, kompakt prémium SUV modell koncepcióját.” – tette hozzá az Audi vezető formatervezője. „Kupészerű tetővonalának köszönhetően a Q3 Sportback lényegesen hosszabbnak érződik, így válik az Audi Q3 elegáns testvérévé az újdonság.” Az európai autóipar egyik legfontosabb versenyeként számontartott „Best Cars” olvasói szavazás díjait idén 44. alkalommal osztja ki az „auto motor und sport”. Több, mint 100 000 olvasó választotta ki kedvenceit a tizenegy kategóriában versenyző 387 modell közül. Minden olvasó kategóriánként két szavazatot adhatott le, egyet az összetett győztesre, egyet pedig a legjobb import modellre.
audiq3sportback27A „kompakt SUV/terepjáró modellek” kategóriájában szerepelt a legnépesebb mezőny 63 modellel, azonos létszámú csoport a „nagyméretű SUV modellek” kategóriában jött még össze. Az Audi Q3 Sportback kategóriájában a szavazatok 11,5 százalékának begyűjtésével diadalmaskodott. További Audi modellek, amelyek dobogós helyen végeztek: az A1 („kompakt modellek” kategória) a második helyen zárt, az A5 Sportback („közepes méretű modellek” kategória), az A8 („luxusautók” kategória) és az e-tron („nagyméretű SUV/terepjáró modellek” kategória) harmadikként zárta a közönségszavazást.