Jaguar Land Rover A speciális részleg nagyon jól teljesít!

by Szélpál Imre

A Jaguar Land Rover különleges kivitelű járművekre szakosodott Special Vehicle Operations részlege több mint 9,500 nagyteljesítményű, illetve luxuskivitelű SV járművet adott el a 2019/20. pénzügyi évben, 64 százalékkal többet, mint a 2018/19. pénzügyi évben. 
jaguarftypesvrgraphicpack02A növekedés mozgatórugója a hét modellből álló SV-paletta tagjai (mint a repülőgépek business osztályát idéző Executive Class ülésekkel felszerelt, nyújtott tengelytávú Range Rover SVAutobiography, vagy a vezetésre termett, 565 lóerős Range Rover SVAutobiography Dynamic) iránti, rendkívüli kereslet volt. Az 575 lóerős Range Rover Sport SVR továbbra is a legnépszerűbb SV típus: öt évvel ezelőtti bevezetése óta folyamatosan nőnek a modell eladásai. A 2019-től forgalmazott, 550 lóerős Jaguar F-PACE SVR és Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic modellek szintén fontos szerepet játszottak a forgalom növelésében. Az értékesítés erősítéséhez az is hozzájárult, hogy a legfontosabb piacokon SV központokat hoztunk létre, illetve a márkakereskedésekben exkluzív SV területeket jelöltünk ki, beleértve a németországi Münchenben újonnan létrehozott Jaguar Land Rover Statement Site-ot is. Ezek a kereskedők külön képzésben részesülnek, így az SV ügyfélkör legkülönlegesebb igényeit és elvárásait is képesek kielégíteni, és az SV-től elvárt prémium szolgáltatást nyújtani, beleértve az egyéni kívánságok teljesítését.
jaguarfpacesvr23Ma már világszerte 100 márkakereskedésben működnek SV központok; a jövőben a hálózat további bővítését tervezzük. A Special Vehicle Operations 'SV Bespoke' részlege, amely egyedi karosszéria-színekkel, kidolgozással, külső és belső dekorelemekkel teremt az ügyfelek személyes ízlésének megfelelő, szó szerint testreszabott járműveket, szintén a forgalom növekedéséről számolhatott be. A különböző Jaguar és Land Rover modellek egyedi kialakítására, illetve különleges Premium Palette fényezésére irányuló megrendelések száma 20 százalékkal emelkedett.