Citroën - C5 Aircross C-Series

by Szélpál Imre

A C3 Aircross SUV és a C4 Cactus után a Citroën a C5 Aircross SUV-n is bemutatja új speciális szériáját, a C-Series-t, melynek „C” betűje egyszerre utal a Citroën kezdőbetűjére, a kényelemre (Comfort) mint márkaértékre és a modellek karakteres (Character) dizájnjára.
c5aircrosscseries2A speciális széria a modell különleges egyéniségét és egyedülálló kényelmét hangsúlyozza, és a szín- és anyaghasználatot, valamint a fedélzeti életet megkönnyítő felszereléseket helyezi előtérbe. Külsejére nézve a C5 Aircross C-Series tovább erősíti a C5 Aircross SUV modell design és személyre szabási ütőkártyáit. Új színcsomaggal az eloxált mélyvörössel gazdagodik a kínálat, amely a korábbi piros színcsomag helyére lép. Az elegáns és dinamikus mélyvörös dekorelemek az Airbump® ajtóvédő elemeken, az első lökhárítókon és a tetőcsomagtartó rudakon lelhetők fel. Az első sárvédőket különleges „C-Series” domborlogó díszíti. Az elérhető karosszériaszínek visszafogottak és elegánsak: a fehértől (hófehér és gyöngyházfehér), a szürkén át (acélszürke vagy platinaszürke) a feketéig (Perla Nera fekete) terjedő árnyalatokkal harmonikus, kifinomult és eredeti megjelenés alakítható ki, és akár kétszínű változatban is rendelhető. Az utóbbinál a karosszéria alapszínéhez Perla Nera fekete tető társul. A beltérben a C-Series kiadás jellegzetes hangulata fogad. A szürke műbőr műszerfalon fehér díszvarrással ellátott pánt található. A műszerfallal jól harmonizálnak a fehér díszöltésekkel ellátott, ultrakényelmes Advanced Comfort ülések. A háttámlák felső részén húzódó vízszintes vörös csíkban a karosszériát díszítő dekorelemek színe köszön vissza. A belteret elöl és hátul vörös díszöltésekkel ellátott, különleges fekete padlószőnyegek teszik teljessé.
c5aircrosscseries1A C-Series speciális széria a Feel és Shine felszereltségi szintek közé illeszkedik, és többek között a következőket kínálja:
- vezetéssegítő rendszerek: Drive Assist csomag, amely csökkenő figyelmet érzékelő rendszert, ütközésveszélyre
figyelmeztető rendszert, intelligens fényszóróvezérlést, kibővített táblafelismerő (sebességkorlátozás, STOP,
behajtani tilos, előzni tilos) és sebességajánló rendszert, adaptív sebességszabályozót (30 km/h-ig lassít), éjszaka is
működő Active Safety Brake vészfékezőt, kereszteződés felismerőt és kerékpáros felismerőt tartalmaz;
- csatlakoztatási technológiák: Assistance, Connect Nav, Connect Assist Box,
- Fokozott kényelmet és nyugodt közlekedést biztosító, a mindennapi életet megkönnyítő felszerelések:
Kulcs nélküli nyitás-zárás-indítás, elektromosan behajló külső visszapillantó tükrök, tolatókamera;
- Sötétített üvegű hátsó ablakok és hátsó szélvédő, melyek még jobban kiemelik a C5 Aircross letisztult,
áramvonalas sziluettjét és erősítik a beltér intimitását.
A C5 Aircross C-Series változaton a modell magyarországi motorkínálatának minden eleme elérhető.
•PureTech 130 S&S
•PureTech 130 S&S EAT8
•PureTech 180 S&S EAT8
•BlueHDi 130 S&S
•BlueHDi 130 S&S EAT8
•BlueHDi 180 S&S EAT8