Opel Mokka Középpontban a típusnév

by Mészáros Gergely

Hangsúlyosan, az autó farának középére kerül a Mokka felirat, méghozzá világos, letisztult, a digitális korban illő modernizált tipográfiával.

opelmokkaEgyöntetű, precíz, cicomátlan, értéksugárzó – ilyen lesz az új Opel Mokka! Ezzel világosan igazodik az Opel dizájniránytűjéhez, arányai ideálisak, vonalai rendkívül attraktívak, ugyanakkor fegyelmezettek és rokonszenvesek. Ez a mindent a legapróbb részletekig átható rendezettség terjed ki a Mokka névfeliratára is, amelyet az autó egészéhez hasonlóan fehér lapról indulva terveztek, hogy technikássá, áramlóvá, elevenné tegyék a „Mokka“ szót.

Egy név és egy embléma egy új járműnemzedék középpontjában! Ennek megfelelően az új Mokka, első Opelként, már a csomagtér-ajtó közepén, a legendás Villám alatt viseli a névfeliratát. Tisztán leolvasható, nincsenek zavaró toldatok. Az új nemzedéken csupán a „Mokka“ látható – vagy egy kis „e“ betűvel kiegészítve, a tisztán akkumulátoros-elektromos változaton.

„Az íráskép az új Mokkában rejlő abszolút precizitást szemlélteti. Éles rajzú tipográfiája keresztirányban nyúlánk, szélesebbnek hat tőle az autó. Központi elhelyezése megfelel az Opel kompasz-filozófiájának, amely függőleges és vízszintes tengelyek mentén rendezi el a legfontosabb vizuális elemeket. Az elektromos Mokka-e új korszakot harangoz be az Opelnél. Tökéletes a forma és a funkció kapcsolódása – egyszerűen németes“, jelentette ki az Opel dizájnfőnöke, Mark Adams. Az Opel Mokka új generációja teljesen új konstrukció, és 2021 elejétől kerül az első vevők kezébe.