Volvo Ocean Race Limited Edition Basszus, ez egy kamion!

by Szélpál Imre

volvotrucksoceanrace2A Volvo FH és Volvo FH16 már elérhető egy új, az ősszel induló Volvo Ocean Race ihlette exkluzív változatban. A Volvo Ocean Race Limited Edition 2017-2018 a kivételesen magas felszereltséget és a kényelmet egyedülálló dizájnnal ötvözi, és csak nagyon limitált mennyiségben kerül értékesítésre. “Kaland, versenyszellem és előremutatás... a Volvo Ocean Race Limited Edition 2017-2018 minden, a versenyt jellemző értéket képvisel. Nagyon különleges járművet hoztunk létre a teherautó-vezetők számára, akik büszkék a szakmájukra és járműveikre, és akik a legjobbak közt is a legjobbak akarnak lenni, “nyilatkozza Helene Fredäng, a Volvo Trucks beépített anyagokért felelős szakértője. A Volvo tervezőit a jármű designjának kialakításakor a Volvo Ocean Race útvonala, a tengeri térképek és rajzok ihlették. A rajt és a cél kikötő - Alicante és Hága – adta az inspirációt a külső és belső színvilág terveihez.
volvotrucksoceanrace3Erőteljes külső. A fülke külsején a kamion kapcsolatát a Volvo Ocean Race-hez az expresszív dekoráció hangsúlyozza, mely a piros cikk-cakk minta és a különleges króm-fekete vonalvezetés kontrasztjára épül. A Volvo Ocean Race név látható mind a Globetrotter feliratnál, mind egy emblémán, a fülke oldalán. Ennek kiegészítéseként a fülkeszín a Volvo termékpalettában, két exkluzív metál festést kínál – az egyik a meleg homokszín „csillámos arany”, a másik pedig a „hűs szellő” jeges kékje.
volvotrucksoceanrace1Meleg belső. Az harmonizáló színek és dizájn a hangulatos sofőr környezetben jelennek meg, melyek egyesítik az első osztályú kényelmet a kiváló anyagokkal és a részletekre való odafigyeléssel. A lépcsőt, az ajtó kilincseket, az ajtó paneleket, a szőnyegeket, a kormánykereket, a tároló rekeszeket és textíliákat mind úgy tervezték, hogy emlékeztessenek a tengerre és a vitorlázásra. Például a szellőző vezetőülés homokszínű, valódi bőrrel lett kárpitozva, kék árnyalattal, és diszkrét piros cikk-cakk varrással. Az ülés háttámláján egy térkép látható, mely a Volvo Ocean Race kezdő és végpontját ábrázolja. Ugyanez a stilizált térkép ismétlődik a sűrű szövésű textíliákon, a függöny pántokon pedig visszakacsint a cikk-cakk motívum.
volvotrucksoceanrace6A Volvo Ocean Race Limited Edition 2017-2018 kétféle választható csomaggal rendelhető. A Performance csomag az FH modellhez rendelhető, és tartalmazza az erősebb 13 literes motor 500 LE teljesítménnyel, Volvo I-Shift Dual Clutch sebességváltót retarderrel. A Biztonsági csomag, mely Volvo FH és Volvo FH16-hoz egyaránt rendelhető, olyan opciókat tartalmaz, mint a riasztó, a széf, a sávváltás támogató rendszer, az elalvásra történő figyelmeztetés és az adaptív sebességtartó automatika. “A Volvo Ocean Race Limited Edition 2017-2018 prémium ajánlatnak számít a biztonság tekintetében is. Átfogó biztonsági csomagunkkal vonzóvá és egyszerűvé tesszük a maximális biztonságot és a közúti biztonságot a járművezetők, a rakomány és a közlekedés többi résztvevője számára“ mondja Carl Johan Almqvist a Volvo Trucks Közlekedési és Termékbiztonsági Igazgatója. A Volvo Ocean Race Limited Edition 2017-2018 kis darabszámban korlátozott ideig kerül gyártásra. Az értékesítés pedig március közepén, a 11. héten kezdődik.

volvotrucksoceanrace4Tények
A Volvo Ocean Race Limited Edition 2017-2018 a következő változatokban érhető el:
• Volvo FH Globetrotter és Globetrotter XL fülkével, többféle motorteljesítménnyel.
• Volvo FH16 Globetrotter és Globetrotter XL fülkével, többféle motorteljesítménnyel.
volvotrucksoceanrace5

Opciók
• Biztonsági csomag: vezetőoldali légzsák, sávváltás támogatás, elalvásra történő figyelmeztetés, adaptív sebességtartó automatika automata fékezéssel, riasztó, széf, laminált oldalablakok, távirányítású főkapcsoló, piros biztonsági övek.
• Performance csomag (csak Volvo FH): Volvo D13 motor, 500 LE, Volvo I-Shift Dual Clutch és retarder.